Hva lærer jeg

Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi

Hva lærer du?

En student lyser med mobilkamera for å analysere matrialer på lab. Foto
Foto: Kim Ramberghaug/NTNU

Vil du bidra til bærekraftig bruk av materialer?

Materialer finnes over alt og er en forutsetning for et moderne liv. Samtidig står materialproduksjon for 30 % av all energien vi bruker og bidrar til forsøpling av både hav og jord. En bachelor i materialteknologi gir deg mulighet til å være med å bygge en bedre verden.
 

Du lærer hvordan materialer fremstilles, hvordan de er sammensatt og hvilke egenskaper de har. Du får solid kunnskap om hvordan du kan bruke bærekraftige materialer, miljøvennlig teknologi og hvordan du velger de beste materialene. Du vil også lære å forstå hvorfor skader og korrosjon er oppstått.

Du kan bidra til et mer bærekraftig samfunn med kunnskap om materialteknologi, både gjennom gode valg av materialer og utvikling av nye materialer og teknologi.

For deg som er nysgjerrig!

Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi passer for deg som er nysgjerrig på hvorfor ulike materialer brukes til ulike formål, hvordan de lages og er sammensatt, samt hvordan egenskaper kan måles og forbedres. Du lærer om hvordan materialer kan lages og resirkuleres, og du kan bidra til å utvikle bærekraftige løsninger.

Materialer finnes i alt fra bygg, mobiltelefoner og sykler til utstyr for å produsere mat, klær og strøm. Materialteknologi har bidratt til utvikling av superlette og sterke sykler som ikke ruster, solceller som lager strøm, batterier i el-biler, sterke og lette vindturbinblader, kunstige implantater, keramiske komfyrtopper og kunstgressbaner – for å nevne noe. 

Ingeniørstudiet i materialteknologi legger vekt på god og variert undervisning med moderne laboratorier og spennende prosjekter. Vi har tett kontakt med norsk næringsliv og materialforskning på høyt nivå på vårt eget institutt.