Materialteknologi, ingeniør

Ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Materialteknologi, ingeniør

Søk materialteknologi

Materialteknologi

Om materialteknologi, ingeniør

Som ingeniør i materialteknologi har du kunnskap om hvordan materialer fremstilles, hvordan de er sammensatt, og hvilke egenskaper de har. Du kan anvende denne kunnskapen til å velge de beste materialene til ulike formål, forstå hvorfor skader og korrosjon er oppstått, og bidra til mer bærekraftig materialvalg og miljøvennlig teknologi.


NTNU tilbyr også:


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020

Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2019-2020 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 38 plasser, og opptaksgrensen var  51,2 poeng i ordinær kvote og 51,2 i førstegangsvitnemålskvoten.


Jobbmuligheter

Materialteknologien er i rivende utvikling og nye materialer med spennende egenskaper gir rom for nye anvendelser og mer miljøvennlig teknologi. Materialteknologi er viktig for norsk industri og verdiskapning, og dette gjør materialteknologer til attraktiv arbeidskraft.

Intervju med tidligere studenter.


Studiets oppbygning

Ingeniørstudiet i materialteknologi er 3-årig og gir deg tittelen Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi.  Allerede første året på studiet lærer du om materialer, både i teori og praksis. Alle semester i studiet inneholder ulike materialteknologi-emner. Materialteknologi er tverrfaglig, og du vil derfor også få kunnskap i matematikk, fysikk, kjemi, økonomi og statistikk. I femte semester kan du velge mellom en rekke fordypningsemner. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave i samarbeid med en bedrift.

Hvis du vil oppnå en mastergrad i materialteknologi kan du bygge på med 2 års videre studier ved sivilingeniørutdanningen i materialteknologi ved NTNU.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i ingeniørfag

Studieprogramkode: FTHINGMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 013
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april
 

Realfag

Realfag

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!

Jentepoeng

Jentepoeng

Det gis 2 tilleggspoeng for jenter som søkere opptak til dette ingeniørstudiet.

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.