Ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Materialteknologi, ingeniør

Om materialteknologi, ingeniør

Som ingeniør i materialteknologi har du kunnskap om hvordan materialer fremstilles, hvordan de er sammensatt, og hvilke egenskaper de har. Du kan anvende denne kunnskapen til å velge de beste materialene til ulike formål, forstå hvorfor skader og korrosjon er oppstått, og bidra til mer bærekraftig materialvalg og miljøvennlig teknologi.


NTNU tilbyr også:


Opptakskrav

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2017-2018 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 28 plasser, og opptaksgrensen var  52,3 poeng i ordinær kvote og 49,6 i førstegangsvitnemålskvoten.


Jobbmuligheter

Materialteknologien er i rivende utvikling og nye materialer med spennende egenskaper gir rom for nye anvendelser og mer miljøvennlig teknologi. Materialteknologi er viktig for norsk industri og verdiskapning, og dette gjør materialteknologer til attraktiv arbeidskraft.

Intervju med tidligere studenter.


Studiets oppbygning

Ingeniørstudiet i materialteknologi er 3-årig og gir deg tittelen Bachelor i ingeniørfag, materialteknologi.  Allerede første året på studiet lærer du om materialer, både i teori og praksis. Alle semester i studiet inneholder ulike materialteknologi-emner. Materialteknologi er tverrfaglig, og du vil derfor også få kunnskap i matematikk, fysikk, kjemi, økonomi og statistikk. I femte semester kan du velge mellom en rekke fordypningsemner. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave i samarbeid med en bedrift.

Hvis du vil oppnå en mastergrad i materialteknologi kan du bygge på med 2 års videre studier ved sivilingeniørutdanningen i materialteknologi ved NTNU.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i ingeniørfag

Studieprogramkode: FTHINGMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 013
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april
 

Jentepoeng

Det gis 2 tilleggspoeng for jenter som søkere opptak til dette ingeniørstudiet.
Jenter og teknologi arrangerer faglige og sosiale aktiviteter for jentene på dette studiet

Møt NTNU

Åpen dag i Trondheim
Når: 15. mars kl. 09.00–15.00

Besøk NTNU i Trondheim, Gjøvik og Ålesund