Emne - Kvalitetssikring og sertifisering - MN304012
MN304012 - Kvalitetssikring og sertifisering
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Hjemmeeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurderingsform | Vekting | Varighet | Hjelpemidler | Delkarakter |
---|---|---|---|---|
Hjemmeeksamen | 100/100 | 4 timer |
Faglig innhold
Faget er delt i to deler:Del1:
Kvalitetslærens historikk og utvikling
Kvalitetsbegrepet og andre sentrale begrep
Dokumentstyring
Prosess og produktkontroll
Kvalitetsrevisjoner
Statistiske metoder for å kontrollere kvalitet
Kravelement i et kvalitetssystem etter NS EN ISO 9001
Del 2:
Risiko og risikovurdering
Identifisering og kontroll av kritiske kontrollpunkt
HACCP plan
Vedlikehold av HACCP system
Myndighetskrav og kundekrav i viktige markeder (BRC etc)
Læringsutbytte
Læringsutbytte - Kunnskap:
ha kunnskap om viktige begreper innen kvalitetslæren.
ha kunnskap om kvalitetslærens utvikling og hovedtrekk.
kjenne prinsippene for kritisk kontrollpunktsanalyse (HACCP).
kjenne til hovedtrekkene i ulike sertifiseringssystemer og myndighetskrav i noen viktige markeder.
Læringsutbytte - Ferdigheter:
kunne beherske de syv kvalitetssikringsverktøy og grunnleggende teknikker i prosess og partikontroll.
ha kunnskap til å medvirke til identifisering, utvikling og oppfølging av kritiske kontrollpunkt.
kunne vurdere ulike sertifiseringsordninger for en gitt bedrift.
Læringsutbytte - Kompetanse:
ha kompetanse til å innføre og drifte et kvalitetssystem.
Læringsformer og aktiviteter
Pedagogiske metoder:
Forelesninger, Øvinger, Obligatorisk Gruppeoppgave
Obligatoriske arbeidskrav:
Godkjent 1 obligatorisk gruppeoppgave.
Det forventes at studenten har en egeninnsats på 200 timer.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatoriske arbeidskrav
Mer om vurdering
4 timers digital eksamen
Spesielle vilkår
Vurderingsmelding krever godkjent undervisningsmelding samme semester. Obligatorisk aktivitet fra tidligere semester kan godkjennes av instituttet.
Krever opptak til studieprogram:
Biomarin innovasjon (298BMI)
Bioteknologi (427BT)
Anbefalte forkunnskaper
MB201812 Mikrobiologi og hygiene, MB101820 Generell Mikrobiologi eller tilsvarende
Kursmateriell
Obligatorisk:
KVALITETSDREVET LEDELSE - KVALITETSSTYRTE BEDRIFTER, AUNE, A., GYLDENDAL, OSLO,
HACCP- arbeid med mattrygghet Smolan G og Vaksvik S (2014)Yrkeslitteratur a/s
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra | Til |
---|---|---|---|
TMAT3003 | 4.0 | 01.09.2019 |
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2021
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Ålesund
- Helse, miljø og sikkerhet
- Sikkerhet og pålitelighet
- Andre fag
- Næringsmiddelfag
Ansvarlig enhet
Institutt for biologiske fag Ålesund
Telefon:
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Hjemmeeksamen
- Termin Statuskode Vurderings-form Vekting Hjelpemidler Dato Tid Digital eksamen Rom *
-
Høst
UTS
Hjemme-eksamen
100/100
Utlevering 27.11.2020
Innlevering 27.11.2020
Utlevering 09:00
Innlevering 13:00
INSPERA -
Rom Bygning Antall kandidater -
Vår
ORD
Hjemme-eksamen (1)
100/100
Utlevering 26.03.2021
Innlevering 26.03.2021
Utlevering 09:00
Innlevering 13:00
INSPERA -
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
- 1) Merk at eksamensform er endret til hjemmeeksamen som et smittevernstiltak i den pågående koronasituasjonen. Please note that the exam form has changed to home examination as a preventive measure in the ongoing corona situation.Merk at eksamensform er endret til hjemmeeksamen som et smittevernstiltak i den pågående koronasituasjonen. Please note that the exam form has changed to home examination as a preventive measure in the ongoing corona situation.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"