Robotikk og intelligente systemer

Bachelor i ingeniørfag, automatisering og intelligente systemer - Ålesund

Robotikk og intelligente systemer

En person rundt en robotarm
Foto: Geir Mogen


Studieretning Robotikk og intelligente systemer, Ålesund

Er du interessert i teknologi, koding og kobling? Er du opptatt av hvordan robotikk og intelligente systemer kan løse utfordringene samfunnet står over?

Denne studieretningen gir deg en grundig innføring i mekatronikkens verden. Du lærer om samspillet mellom mekaniske systemer og elektronikk, datateknikk, reguleringsteknikk og styresystemer. Du vil lære å programmere mikrokontrollere (Arduino), mikrodatamaskiner (Raspberry Pi), industrielle styringer (PLS) og roboter (Kuka og Universal Robotics), og hvordan Tingens internett (IoT) knytter systemene sammen. Legger du til maskinsyn, kunstig intelligens og maskinlæring, er det nesten ikke grenser for hva slike kyberfysiske systemer kan brukes til!

Robotikk og intelligente systemer blir vanlig innen stadig flere områder. Etter endt utdanning kan du bidra med bærekraftige løsninger på samfunnsaktuelle utfordringer innen maritim sektor, havbruk, transport, velferdsteknologi eller industriell produksjon, for å nevne noe.

Hvorfor bør du velge denne studieretningen?

Elsker du å bygge maskiner og systemer, programmere, og få ting til å virke? Da er dette studieretningen for deg!

Hos oss får du jobbe mye med fysisk utstyr og praktiske og aktuelle problemstillinger. For eksempel får du allerede i første studieår muligheten til å utvikle mobile mikroroboter for deltakelse på verdens største robotfestival, Robotex. Senere får du også muligheten til å delta i mesterskap for autonome sjødroner, AutoDrone. Prosjektarbeid som dette motiverer og engasjerer, og det gjør at du lettere forstår teorien som ligger under.

I Ålesund legger vi stor vekt på det sosiale. «Endelig fredag» er en møteplass der du kan bli godt kjent faglærerne og medstudenter. På «Endelig fredag» får du populærvitenskapelige foredrag, quiz, bedriftsbesøk, hackathons, sjakkturnering, kurs, og mye annet. Du får også tilgang til moderne laboratorier utenom ordinær undervisningstid («makerspace») med både laserkutter, CNC-fres, 3D-printere og mye annet utstyr. Vi tror at trivsel og læring henger nøye sammen.

Ålesund er kanskje den campus i Norge som er tettest på industri og arbeidsliv. Vi legger stor vekt på at all undervisning er relevant for arbeidslivet. Gjennom praksisemner, prosjekter, gjesteforelesninger og ekskursjoner får du vite hvordan ting gjøres i industrien.

Varemerket for AIS i Ålesund er «tett på studentene» og «tett på industrien».

Studiets oppbygning

 

Bunnlinje med strek


Se andre studieprogram ​​​​​​​