Automatisering og intelligente systemer

Automatisering og intelligente systemer

Bachelorprogram (ingeniør) 3-årig, Ålesund

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Ålesund
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 32
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist15. april
BIAIS, Thu Jun 30 06:29:15 CEST 2022 | B3

Vil du at jobben skal gjøre seg selv og maskinene tenke på egen hånd?

Da er ingeniørstudiet i automatisering og intelligente systemer midt i blinken for deg!

Automatisering er avgjørende for et bærekraftig samfunn. Automatisering tar over flere og flere rutinepregede oppgaver og bidrar til kreative løsninger som er smartere, tryggere og mer effektive.

Med slik teknologi blir prosesser som robotiserte lagersystemer, handel- og banktjenester, regnskapsføring, fartøystyring, læringsmateriell, distribusjon av medisiner og industriell produksjon automatiserte. Dette kan du være med på å videreutvikle.

Du vil jobbe praktisk med å designe og utvikle intelligente automatiseringsløsninger.  

Studieprogrammet er unikt i Norge og tilbys foreløpig kun i Ålesund.
​​​​​​​

Studiestart 2022

Se informasjon om studiestart

Begreper som digitalisering, robotisering og automatisering er blitt allemannseie i en verden der kyberfysiske systemer, Tingenes Internett (Internet of Things, eller IoT) og Industri 4.0 er i ferd med å revolusjonere industri, produksjon, tjenester og arbeidsliv.  

Dette studiet skal bidra til bærekraftig utvikling ved å ta automatiseringen til neste nivå: intelligent automatisering. Du får en bred innføring i kybernetikk, kunstig intelligens, programmering, mekatronikk og robotikk.

Studieprogrammet legger stor vekt på samarbeid mellom studenter, fagmiljø og næringsliv. Du får jobbe med praktiske og relevante oppgaver fra bedrifter, og blir tilknyttet Norges ledende miljøer innen fremtidens automasjon.

Les mer om læringsmålene

Fremtidens automatiseringsingeniør designer, drifter og vedlikeholder automatiserte intelligente systemer. Typiske arbeidsoppgaver kan være å jobbe med utbedring, analyse, optimering og feilsøking. Kort sagt, gjøre systemene smartere!  

Et slikt intelligent system henter data fra sensorer, overvåker, styrer og regulerer prosesser etter gitte kriterier.

Automasjonsingeniører er etterspurt i alle bransjer og fagområder. Med denne utdanningen blir du ettertraktet på arbeidsmarkedet og du kan søke på ingeniørstillinger innen automasjon, elektro, data, energiproduksjon der automatisering og programmering står sentralt.

Etter en bachelor kan du søke opptak til flere av våre 2-årige masterutdanninger.

Les mer om jobbmulighetene

Som student i Ålesund blir du en del av Norges mest næringsnære campus, der innovasjon og gründervirksomhet er en sentral del av studiehverdagen.

Studiemiljøet i Ålesund er godt og inkluderende. Du kan være med i linjeforeningen Syntax, idrettslag og en rekke andre studentaktiviteter. Er du kvinnelig student kan du også være med i Ada.

Studentsamfunnet (ÅSS) har mange arrangementer i løpet av året og studenthuset Banken er en populær møteplass. Studiemiljøet er viktig både for trivsel og faglige resultater.

Les mer om studiemiljøet

Første og andre studieår på Automatisering og intelligente systemer består av grunnleggende ingeniørfag og fag innen mekatronikk, programmering, intelligente systemer og IoT.

Høstsemesteret i tredje studieår består kun av valgfag og er spesielt tilrettelagt for et utvekslingsopphold i utlandet. Du kan velge fag blant annet innen kybernetikk og maskinsyn, og vi har to praksisfag hos bedrifter.

Studiet avsluttes med et fag om ingeniørfaglig systemtenkning og en bacheloroppgave.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til Automatisering og intelligente systemer er generell studiekompetanse, HING: Matematikk R1 (eller S1 + S2) og R2 og Fysikk 1.

Kravkode HING, se  oversikt over kravkoder på Samordna opptak.

Er du kvinne, får du 2 kjønnspoeng når du søker dette studiet. Studiet har en økende andel kvinnelige studenter.

Les mer om opptak og opptakskrav her

Har du spørsmål om studieprogrammet? Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning

Deling koronavirus: 1296729870