Kybernetikk og robotikk

Bachelor i ingeniørfag, automatisering og intelligente systemer - Trondheim

Kybernetikk og robotikk

To studenter ved en robotarm
Foto: Geir Mogen

Studieretning Kybernetikk og robotikk, Trondheim

Kravet til omstilling og produktivitet i alle deler av samfunnet gjør automatisering stadig viktigere for vår moderne levemåte, og til en sentral drivkraft til fornying i arbeidslivet. Du kan delta i denne utviklingen.

Du har sikkert hørt om biler, skip og fly som styrer seg selv. Nytt medisinsk utstyr som letter hverdagen for mange. Automatisk produksjon. Roboter. Maskinlæring. Kybernetikk er spesiell i forhold til tradisjonell databehandling fordi vi analyserer og styrer fysiske prosesser og systemer. Vi plasserer elektroteknikk og datateknikk i en større sammenheng, og har etablert et fundament for å analysere dette samspillet.

I løpet av studiet vil du gjennomføre prosjekter i samarbeid med medstudenter og bedrifter der du får være med å løse realistiske problemstillinger ved bruk av roboter og styringssystemer. Din avsluttende bacheloroppgave gjennomføres som regel med problemstillinger fra lokalt arbeidsliv.

Hvorfor bør du velge denne studieretningen?

Automatisering er en forutsetning for det moderne samfunnet. De som kan lage automatiserte løsninger vil være med å forme fremtidens hverdag. Vil du være med å skape og vedlikeholde robotteknologi og styringssystemer?

Du vil lære hvordan elektronikk og datateknikk kan spille sammen med fysiske prosesser for å skape effektive og nyttige systemer. Du kan velge å fordype deg i muliggjørende teknologier som roboter, industrielle styresystemer, innebygde datasystemer eller maskinlæring.

Godt arbeidsmarked

Automatisering og robotikk har en helt sentral plass i dagens arbeidsliv som en drivkraft i arbeids- og samfunnsutviklingen.

Det er et stort behov for ingeniører innen automatisering og robotikk. Du får et godt grunnlag i teknologi som kan brukes på svært mange områder.

Studiet oppbygning

Bunnlinje med strek


Se andre studieprogram ​​​​​​​