Tysk

Tysk

Tysk - årsstudium

studyprogramme-autofacts-portlet

ÅTYSK, Fri Sep 29 00:03:57 CEST 2023 | AR

Kunnskaper i fremmedspråk er viktig i dagens samfunn. Kombinert med andre fag gir tysk årsstudium deg en kompetanse som er etterspurt.

Studiet omfatter tysk språk, litteratur og kultur. Du lærer å analysere og formidle kunnskap, og du trenes i å bruke det tyske språket på et høyt nivå. Du får også muligheten til å tilbringe 1 måned ved universitetet i Kiel som gir deg en unik anledning til å bli bedre kjent med tysk kultur og å øke dine språkferdigheter ytterligere.

Les mer om hva du lærer

På årstudiet får du kunnskap som, kombinert med andre fag, er relevant for arbeid i skole, høyere utdanning, politikk, journalistikk, forskning og næringsliv.

Les mer om jobbmulighetene

På tyskstudiet forgår undervisningen i klasserom og i små grupper. Du får god mulighet til å bli kjent med dine medstudenter og tett oppfølging fra dyktige og engasjerte forelesere.

Språkstudentene har en felles linjeforening, Babel. Linjeforeningen er ansvarlig for fadderuka i tillegg til andre aktiviteter i løpet av året. 

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til årsstudium tysk er generell studiekompetanse. Vi anbefaler at du i tillegg har forkunnskaper i tysk tilsvarende nivå 2 fra videregående skole.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt og veiledning