Årsstudium, Trondheim

Tysk

– Studiemiljø
Studenter. Foto: Victor Kleive

En aktiv linjeforening

Astrid Skogvang Tyskstudentene har en aktiv linjeforening, Sturm und Drang, som arrangerer sammenkomster for tyskstudenter på alle nivå.

Hvorfor melde seg inn i linjeforeningen? Astrid Skogvang, leder Sturm und Drang svarer:

 

Kan du fortelle litt om linjeforeningen?

Linjeforeningen for alle tyskstudenter ved NTNU heter Sturm und Drang, og vi er veldig stolte av den. Vi er en aktiv linjeforening som driver med diverse sosiale ting jevnt fordelt utover hvert semester og prøver å involvere så mange som mulig. Blant arrangementene våre er for eksempel fagkveld, 17. mai-feiring, Oktoberfest, julebord, en Velkommen-tilbake-fra-Kiel-fest, jevnlige Stammtisch («stambord») og teater-/kinobesøk. Vi har tett og god kontakt med foreleserne, og de deltar ofte på arrangementene våre.

Hvorfor bør tyskstudentene engasjere seg i Sturm und Drang?

Først og fremst for å ha det sosialt og gøy! De som kommer på arrangementene blir fort kjent, uavhengig av årskull og hvor de er i studieløpet. Mange førsteårsstudenter er nye i Trondheim, og det å engasjere seg i Sturm und Drang er en god mulighet til å danne nettverk, få nye venner og en trygg «base». Det er dessuten mye hyggeligere å dra på forelesninger hvis man har noen å sitte ved siden av! I tillegg er det en god mulighet til å snakke tysk, for det kommer ofte mange tyske utvekslingsstudenter på arrangementene våre. Å engasjere seg i linjeforeningen og bli med på arrangementene gir en ekstra dimensjon til tyskstudiet.

Har du noen råd til de som tenker på å studere tysk?

Bli kjent med språket, kulturen, menneskene og landet. Se noen tyske filmer, hør tysk musikk, les noen tyske bøker, dra på ferie til Tyskland. Tysk er gøy! Når du har begynt på studiet: Engasjer deg i Sturm und Drang, bli kjent med de andre tyskstudentene, kom på forelesningene, snakk med lærerne, skaff deg en tyskspråklig buddy. Jo mer man engasjerer seg, desto morsommere og mer interessant blir det – og desto mer får man ut av studiene!

Mon, 14 Mar 2016 13:18:02 +0100

Studentbloggen

Studentbloggen

Karrieren starter i studietiden – bruk mulighetene!

Vet du hva tidligere studenter gjør etter endt studium? Eller hva arbeidsgivere ser etter når de ansetter nye folk?

Kanskje lurer du på om det er store forskjeller i arbeidslivet for dem som har bachelor og master, eller trenger tips til din første jobbsøknad?

Alt dette og litt til finner du på karrieresidene til Det humanistiske fakultet:

Karriere for HF-studenter

To menn som sitter i møte.