Fransk med didaktikk i Caen

Fransk med didaktikk i Caen

Fransk med didaktikk - i Caen, Frankrike- årsstudium

Foto: Zairon, CC BY-SA

studyprogramme-autofacts-portlet

  • ÅrsstudiumFulltid, 1 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 32
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ÅFRANCAEN, Fri May 31 00:34:42 CEST 2024 | AR

Drømmer du om å bli fransklærer? NTNU tilbyr et årsstudium ved Universitetet i Caen rettet mot lærere og lærerstudenter. Studiet er også åpent for andre studenter som ønsker å studere fransk i Frankrike. 

Årsstudiet er en lærerutdanning i fransk. Ferdigheter i fransk språk og kunnskap om fransk samfunn og kultur kombineres med studier i didaktikk, kunnskap om undervisning i fransk som fremmedspråk. Se Årsstudium i fransk med didaktikk-praktiske opplysninger

Undervisningen foregår i sin helhet ved Det fransk-norske studiesenteret i Caen i Frankrike

Les mer om hva du lærer

Årsstudium i fransk med didaktikk er først og fremst en videreutdanning for kvalifiserte lærere med fullført praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og et spesialiseringsår for studenter som tar grunnskolelærerutdanning eller femårig integrert lektorutdanning.

Kompetanse i fransk er imidlertid relevant innenfor en rekke yrker.

Les mer om jobbmulighetene

Det er et godt studiemiljø på årsstudiet i Caen. Det er et lite og sammensveiset klassemiljø i tillegg til at du blir en del av et internasjonal studentmiljø. Det arrangeres sosiale arrangementer og ekskursjoner i Normandie gjennom studieåret samt møter med franske studenter ved instituttet for nordiske språk.

Les mer om studiemiljøet

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til årsstudium fransk er generell studiekompetanse. Årsstudium i fransk med didaktikk er et studietilbud rettet spesielt inn mot læreryrket i den norske skolen og inneholder fagdidaktikk. Franskstudiet bygger videre på et nivå som tilsvarer nivå 2 fra videregående skole.

Les mer om opptak og opptakskrav

Kontakt og veiledning