Skipsdesign

Skipsdesign

Bachelor i ingeniørfag, skipsdesign - Ålesund

studyprogramme-autofacts-portlet

699SD, Mon Oct 02 07:24:00 CEST 2023 | B3

Ingeniøren som sikrer fremtidens havnæring

Skipsdesigneren er ingeniøren som får løsningene om bord maritime konstruksjoner til å fungere sammen. Det kan være fiskebåt, speedbåt, oppdrettsanlegg, cruiseskip, autonomt fartøy, ROV, lasteskip - prinsippene er de samme - alt kommer an på hva farkosten skal gjøre. 

Fremtidens havnæring trenger skipsdesigneren til å ta vare på og videreutvikle mulighetene som ligger foran oss. Bedriftene Sirius Design & Integration, Ulstein og VARD har intensjon om å gi våre studenter med bachelor i skipsdesign verdifull erfaring i 6 måneder etter studiet, med mål om fast ansettelse.

På dette studiet lærer du design, prosjektering og 3D modellering av skip og marintekniske løsninger. Du lærer hvordan utforming, produksjon og materialvalg kan påvirke et produkt med tanke på livsløp og miljø. Du vil få en tverrfaglig ingeniørkompetanse som gjør deg attraktiv i næringslivet. 

 

Les mer om hva du lærer

Skipsingeniører er ettertraktet i næringslivet. Skipsdesignerne og skipsbyggerne Sirius Design & Integration, Ulstein og VARD samarbeider derfor om å tilby den første jobben til våre studenter. Intensjonen om jobb gjelder i 6 måneder, men målet er naturligvis fast ansettelse.

 

 

Albert er skipsdesigner

Les mer om jobbmulighetene

Som student ved NTNU i Ålesund blir du en del av et tett studiemiljø med kort vei til forelesere og tilgang til laboratorier 24/7.

Førsteårsstudentene våre får også oppfølging av en studentmentor som hjelper med å forme et godt klassemiljø.

Linjeforeningen Sigma arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret og sørger for et godt studiemiljø. Foreningen har også egen seilbåt. 

 

Les mer om studiemiljøet

Fra start vil du lære om skipsdesign og hvordan skipsingeniører jobber. Vi drar på ekskursjoner til skipsverft, rederier og utstyrsprodusenter og har gjesteforelesere fra næringen. Du vil også legge et godt grunnlag for ingeniørutdannelsen sin gjennom grunnleggende ingeniøremner som mekanikk, matematikk, fysikk og statistikk. 

Fra andre studieår fordyper du deg i skipsdesign og skipsteknologiske emner. Praktiske øvinger brukes mye i undervisningen. 

På tredje året har du valgfrihet til å fordype deg i det du syns er mest interessant, ha studiepoenggivende praksis i bedrift, og skrive bacheloroppgave om et aktuelt case sammen med bedrift.

NTNU har avtaler med over universiteter over hele verden, så et utenlandsopphold kan være nært forestående.

 

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til ingeniør innen skipsdesign er:

  • Generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og fysikk 1
  • eller forkurs for ingeniørutdanning

Alternative opptaksveier:

  • TRES (for deg som mangler fordypning i realfag)
  • Y-vei (for deg som har fagbrev)

Les mer om opptak og opptakskrav

Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss.

Kontakt og veiledning

SoMe


Få informasjon og still spørsmål om studentlivet på NTNU

Snapchat-ikon TikTok-ikon  Instagram-ikon  Youtube-ikon