Personlig AktivitetsIntelligens (PAI) og fysisk form

Gir 100 PAI i uka bedre kondisjon enn å gå 10 000 skritt hver dag? Det ønsker vi å finne ut, og derfor søker vi friske deltakere mellom 30 og 50 år til en ny treningsstudie.

NB! Vi inkluderer ikke lenger deltakere i dette forskningsprosjektet.

Hvem kan delta?

Du kan bli med i studien Personlig AktivitetsIntelligens (PAI) og fysisk form hvis du:

  1. Er frisk
  2. Er mellom 30 og 50 år
  3. Bor i Trondheim kommune
  4. Ikke trener regelmessig
  5. Har en kroppsmasseindeks (BMI) på 25 eller høyere. Regn ut BMI med kalkulatoren under. Husk å endre fra "imperial" til "metric", og oppgi høyde i meter med punktum der du vanligvis ville ha brukt komma (Altså: Hvis du er 172 cm høy, skriver du 1.72)

Mer om studien

PAI står for Personlig AktivitetsIntelligens, og er en formel vi i CERG har utviklet. Trener man nok til å oppnå 100 PAI i uka har man større sannsynlighet for å leve lenge og unngå hjerte- og karsykdom sammenlignet med om man oppnår færre PAI. 10 000 skritt om dagen er en annen vanlig anbefaling for å gjøre folk mer fysisk aktive og få bedre helse. Med andre ord kan både 100 PAI og 10 000 skritt om dagen gi deg bedre kondisjon dersom du er inaktiv i utgangspunktet.

Men hvilken metode er den beste?

For å finne ut det deler vi ut en aktivitetsmåler til alle som blir med i studien. Halvparten blir trukket til å bruke aktivitetsarmbåndet Mio Slice og en mobil-app som kalkulerer PAI, mens resten får utdelt aktivitetsmåleren Fitbit zip som teller skritt. I løpet av de åtte ukene studien varer skal de som er i PAI-gruppa forsøke å tjene 100 PAI hver uke, mens Fitbit-gruppa skal prøve å klare 10 000 skritt hver dag. Vi måler kondisjonen til deltakerne både før og etter de åtte ukene, og sammenligner resultatene i de to gruppene.

I videoen under får du litt mer informasjon om PAI og hvordan du kan trene for å oppnå 100 PAI i uka.

Du kan også lese mer om bakgrunnen for PAI her

 

Hvordan delta?

Ta kontakt med Christoffer Børstad eller Fredrik Hjulstad Bækkerud hvis du ønsker å bli med eller vil ha mer informasjon om studien.

Christoffer Børstad

 954 28 459
 christoffer.borstad@gmail.com

Fredrik Hjulstad Bækkerud

 930 62 467
 fredrik.h.bakkerud@ntnu.no