Studiestart
Studiestart
Velkommen som ny student på NTNU! Her ser du hva som skjer den første tiden på studiet.
Studiestart for masterutdanningen i psykisk helse
Oppstart og orienteringsmøte 19. august
Du ønskes velkommen til orienteringsmøte for master i psykisk helse, mandag 19. august klokken 09:30. Du skal møte opp på Fred Kavli-bygget, rom MTS 23, campus Øya.
Obligatorisk oppmøte
Det er obligatorisk oppmøte denne dagen. Dersom du ikke har anledning til å møte, er det viktig at du gir oss beskjed om dette på forhånd forhånd via vårt digitale skjema.
På orienteringsmøtet vil du møte lærere, studieveileder og dine medstudenter, og du får praktisk informasjon om studieprogrammet ditt.
SOMA er linjeforeningen for masterstudentene ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. De har ulike faglige og sosiale aktiviteter i løpet av studieåret, deriblant en fadderuke for nye studenter.
Finn ut hvordan du kommer deg til campus, lær om studentforeninger og -aktiviteter ved NTNU og hvordan du melder inn eventuelle tilretteleggingsbehov:
Finn ut hvor du skal
MazeMap-appen gir deg en oversikt over bygninger og rom på campus.
Last ned MazeMap på Android (Google Play) og for iPhone (AppStore). Lenke til mazemap via nettleser finner du her.
Ta bussen om du kan
Vi anbefaler at du bruker kollektivtransport til studiestart, da det er begrenset med parkeringsplasser på campus.
Engasjer deg i studentfrivilligheten og få en super studietid. Se studentforeninger og aktiviteter ved NTNU.
Du kan søke om tilrettelegging av studiesituasjonen din hvis du har dysleksi, funksjonsnedsettelse eller andre diagnoser som gir utfordringer i hverdagen.
Hvis du har behov for tilrettelegging, ta kontakt med oss så snart som mulig etter at du har fått opptak.
Les mer om tilrettelegging, viktige søknadsfrister og om hvordan du kan kontakte oss her.
Du må registrere deg som student og betale semesteravgift for å få tilgang til timeplan, pensumlister og andre læringsressurser og levere taushetserklæring:
For å få tilgang til timeplaner, læringssystemet og andre NTNU-systemer, må du ha en aktiv brukerkonto. For å få en brukerkonto må du registrere deg og betale semesteravgift.
Du kan registrere seg som student så snart du har fått velkomst-e-post fra NTNU.
Finn ut av hvordan du går frem for å få en brukerkonto og andre ting du må ordne ved studiestart her.
Timeplan
Timeplanen din finner du i timeplanverktøyet TP etter at du har betalt semesteravgift, er registrert som student på studieprogrammet og har meldt deg til de emnene (fagene) du skal ta.
Timeplan for enkeltemner finner du under "timeplan" på emnets nettside. Lenker til emnesidene finner du via studieplanen på siden "Studiets oppbygning" som ligger på studieprogramsiden. Du kan også søke opp enkeltemner her.
Pensum
Pensumlistene finner du på Blackboard, NTNUs læringssystem, som du får tilgang til etter at du er registrert som student på studieprogrammet.
Timeplan og pensum skal være klart til studiestart.
Studieinformasjon
På fakultetets nettside for studieinformasjon finner du alt du trenger i forbindelse med studiene. Her finner du lenke til timeplanen, eksamensinformasjon, læringsressurser og annen praktisk informasjon.
Som student ved Fakultet for medisin og helsevitenskap kan du få tilgang til taushetsbelagte opplysninger. Derfor skal alle studenter signere en taushetserklæring.
Du må ha registrert deg som student- og ha en aktiv brukerkonto ved NTNU for å få tilgang til skjemaet.
Taushetserklæringsskjema finner du her
Taushetserklæringen leveres elektronisk innen 1. september.
Sjekkliste for deg som er ny student
Registrer deg, betal semesteravgift med mer.