Master i medisinsk bildeteknologi (MMEDBT) - Trondheim
Medisinsk bildeteknologi
NB! Master i medisinsk bildeteknologi har opptak hvert andre år. Neste opptak blir høsten 2022. Vi tar altså ikke opp studenter i 2021.

Fakta
-
Mastergrad -
Deltid - 15. april Søknadsfrist
Om medisinsk bildeteknologi
Kunne du tenke deg å jobbe med fagutvikling og forskning innen magnetisk resonans (MR) eller ultralyd?
Master i medisinsk bildeteknologi har fokus på fysikken bak fremstillingen av medisinske bilder. Dette gir deg en grundig teoretisk skolering, både i fag og metode. Hvis du er mer interessert i praktisk anvendelse av disse modalitetene, tilbyr NTNU videreutdanninger innen ultralyd og MR.
Studiet går på deltid over fire år. I tillegg til samlinger, er det mye nettbasert undervisning. Dette gjør det mulig å kombinere studiet med jobb.
Søk opptak
Søknadsfrist 15. april
Du søker om opptak via NTNUs Søknadsweb. Vi tar opp 15 studenter til studieretning MR og 5 studenter til studieretning ultralyd.
Jobbmuligheter
Gjennom mastergraden lærer du å planlegge og gjennomføre et forskningsprosjekt, og vil være kvalifisert for forsknings- og utviklingsarbeid i medisinsk bildeteknologi, i privat og offentlig sektor.
Videre studier
Etter fullført master i medisinsk bildeteknologi er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.).
Studiets oppbygning
Master i medisinsk bildeteknologi består av to separate studieretninger i magnetisk resonans (MR) og ultralyd. Innenfor ultralyd kan du spesialisere deg i hjerte eller kar. Noen av emnene er felles for begge studieretninger, mens andre emner er studieretningsspesifikke. Mastergraden avsluttes med masteroppgaven. Masteroppgaven skal baseres på bildediagnostiske data. Hvis du er radiograf eller har videreutdanning i praktisk ultralyd, kan du selv stå for innsamling av data.
Studiemiljø
Hvordan er det å være masterstudent i medisinsk bildeteknologi ved NTNU?
Utenlandsopphold
Som masterstudent i medisinsk bildeteknologi, studieretning MR eller ultralyd, har du mulighet til å ta deler av studiet i utlandet.
Læringsutbytte
Når du har fullført master i medisinsk bildeteknologi, forventes det at du har oppnådd studieprogrammets læringsutbytte, som er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.
Kontakt
Ta gjerne kontakt med vår studieveileder i hvis du har spørsmål om master i medisinsk bildeteknologi.
- Studieprogramkode: MMEDBT
- Gradsnavn: Master i medisinsk bildeteknologi
- Studiepoeng: 120
- Adgangsbegrensning: Ja
- Ansvarlig: Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk
- Studiested: Trondheim