Ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Olje- og gassteknologi, ingeniør

Studenter olje- og gassteknologi

Studiestart 2018

Søndag 12. august - Velkomstdag for jenter

Før immatrikulering og offisiell studiestart inviterer Fakultet for naturvitenskap til velkomstdag for nye jenter.Her skal vi bare bli kjent med hverandre og ha det gøy sammen.

Du vil få invitasjon til velkomstdagen og informasjon om program nærmere studiestart.

Studiestart 2018

Tirsdag 14. august - Immatrikulering

Immatrikulering

NTNU i Trondheim tirsdag 14. august

Immatrikuleringen er obligatorisk. Som student ved Fakultet for naturvitenskap (NV) må du gi beskjed hvis du blir forhindret fra å møte. Meld fra til: studier@nv.ntnu.no

Onsdag 15. - fredag 17. august

Onsdag 15. august:

  • 09:00 - 11:00 Informasjonsmøte (felles for NVs bachelorutdanninger på Kalvskinnet/Øya)
    Sted: Sverres gate 12, Akrinn, Rom TBA001
  • 11:00 -  12:00 Lunsj m/ faddere
  • 12:00 - aktivitet på studieprogram, informasjon kommer

Torsdag 16. august

  • 09:00 - 11:00 Sikkerhetskurs (obligatorisk), Sted: Sverres gate 12, Akrinn, Rom TBA001
  • 11:00 - Informasjon kommer

Fredag 17. august

  • Informasjon kommer

Obligatoriske sikkerhetskurs

Se informasjon på nettsiden for sikkerhetskurs for førsteårsstudenter. Sikkerhetskurset er obligatorisk

Tid og sted: Torsdag 16. august kl.9:00 - 11:00 , Sted: Sverres gate 12, Akrinn, Rom TBA001.
Ditt studieprogram, FTHINGOG: https://www.ntnu.no/nv/om-oss/sikkerhetskurs/tidspkt

Nyttig å vite

Bli med på fadderuka

Studenter på bachelorstudiet i ingeniørfag, olje- og gassteknologi (FTHINGOG) i Trondheim har anledning til å delta på fadderopplegg i regi av fadderordningen Quak.

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Om olje- og gassteknologi

Ingeniørstudiet i olje- og gassteknologi er for deg som har interesse for smart bruk av teknologi og det å utvikle nye løsninger innenfor Norges største og viktigste bransje. Som ferdig utdannet vil du kunne ta ansvar for både drift, vedlikehold og videre utvikling av avanserte prosesser både på offshoreplattformer, undervannssystemer og på land.Ingeniørstudiet i olje- og gassteknologi er 3-årig og leder fram til tittelen bachelor i ingeniørfag, olje- og gassteknologi.


Opptakskrav

Søknadsfristen er 15. april. Søknad sendes gjennom Samordna opptak.  For studieåret 2017-2018 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 24 plasser, og opptaksgrensen  46,3 poeng i ordinær kvote og 44,0 poeng i førstegangsvitnemålskvoten.


Jobbmuligheter

Med denne utdannelsen vil du få en kompetanse som er skreddersydd for arbeid i oljebransjen, men den vil være like relevant innen en rekke andre bransjer der det er behov for kunnskap om hvordan produksjon kan forbedres og hvordan man kan oppnå sikker drift.  

Norsk olje- og gassindustri er Norges største bransje, og norsk offshoreteknologi er verdensledende. Behovet for nye ingeniører til denne bransjen vil fortsatt være stort i 40 – 50 år fremover.


Studiets oppbygning

I første semester får du en grunnleggende forståelse av hvordan denne industrien og teknologien fungerer og din fremtidige rolle i det hele. Videre vil du studere viktige emner som undervanns-teknologi, driftssikkerhet og vedlikehold og varme- og massetransport i tillegg til matematikk, fysikk, kjemi økonomi og statistikk. I femte semester kan man velge mellom en rekke fordypningsemner som for eksempel konstruksjon av rørsystemer, og beregning av bærende konstruksjoner slik at alle deler av installasjonen har tilstrekkelig styrke. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave i samarbeid med en bedrift.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i ingeniørfag

Studieprogramkode: FTHINGOG
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 018
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for materialteknologi

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Jentepoeng

Det gis 2 tilleggspoeng for jenter som søkere opptak til dette ingeniørstudiet.
Jenter og teknologi arrangerer faglige og sosiale aktiviteter for jentene på dette studiet

Bidra til kunnskap for en bedre verden

Uansett hvilken vei du velger, kan du være med på å løse store utfordringer i verden. NTNU prioriterer innsats og ressurser som kan hjelpe til med å realisere FNs 17 ambisiøse bærekraftsmål.