course-details-portlet

TMR4405 - Minor i havbruk - seminar

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Undervisning
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Undervisning 100/100

Faglig innhold

I regi av prosjektet Brohode havbruk 2050 vil det for Minor havbruk inviteres til fellessamlinger som tar opp faglige tema for å gi bedre innsikt i muligheter og problemstillinger knyttet til havbruk, samt bidra til å knytte kontakt mellom studentene som tar Minor havbruk og havbruksnæringa. Fellessamlingene har ulike, men spesifikke tema, og vil være basert på kunnskap hentet fra praksis, forskning og samfunnsmessige tema og problemstillinger innen havbruk. Noen samlinger er direkte arrangert for Minor havbruk, mens andre er invitasjon til å delta på arrangement arrangert av andre. Havbruksnæringa vil være representert med representanter fra oppdrettere, teknologi og serviceselskap, samt fra forskning og rådgivning. Fellessamlinger er et tilbud til Minor havbruk studenter, og deltakelse er anbefalt, men frivillig.

Faglige tema for fellessamlingene dekker blant annet havbruk som system og teknologi, hvordan verdikjeden innen havbruk og biomassens utvikling fra yngel til konsument er preget av teknologi og ingeniørskapte system; fiskevelferd som definisjon, teori og praksis, inkludert hvordan vi kan forstå og måle fiskevelferd, samt hvordan fiskevelferd påvirkes av teknologi og systemløsninger; hvordan kan vi drive teknologiutvikling på biologiens premisser, og hvorfor er innsikt i biologi viktig for å skape gode systemer og teknologiløsninger innen havbruk; og hva skal til for å opprettholde et «bærekraftig havbruk», slik at havbruk utvikles slik at det møter miljømessige, sosiale og økonomiske bærekraftsmål, samt hvilken rolle teknologi og ingeniørfaglige vurderinger kan bidra med til dette.

Læringsutbytte

Kandidatene skal oppnå kunnskap om teknologi, fiskevelferd og bærekraft innen havbruk slik at de med utgangspunkt i egen teknologidisiplin kan forstå krav til teknologi og systemløsninger som bidrar til god fiskevelferd og bærekraft, for å imøtekomme teknologi på biologiens premisser.

Læringsformer og aktiviteter

Frivillig deltakelse i fellessamlinger. Formatet på fellessamlingene vil være presentasjoner, problembehandling i gruppearbeid, og presentasjon og diskusjon i plenum.

Spesielle vilkår

Begrenset opptak til undervisning. For nærmere opplysninger: https://i.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Opptak+til+adgangsbegrensede+emner

Kursmateriell

Rapporter, vitenskapelige artikler, samt presentasjonsmateriell.

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng: 
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2023
Spesiell frist for melding til undervisning: 01.06.2023

Termin nr.: 3
Undervises:  HØST 2023

Termin nr.: 2
Undervises:  VÅR 2024

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Materialteknologi
  • Produktutvikling, innovasjon og entreprenørskap
  • Kystteknikk
  • Konstruksjonsteknikk
  • Havbruk
  • Teknisk design - Designmetodikk
  • Teknisk kybernetikk
  • Marin teknologi
  • Datateknikk
  • Design for bærekraft
  • Marin biologi
Kontaktinformasjon

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Undervisning

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Undervisning 100/100
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU