Emne - Forretningsjus - SMF2294
Forretningsjus
Om
Om emnet
Faglig innhold
Norsk
De sentrale temaene i dette emnet er
- Selskapsrett
- Arbeidsrett
- Avtalerett
- Kjøpsrett
- Penge- og kredittrett.
Læringsutbytte
Kunnskap:
- Emnet skal gi studenten kunnskap om alminnelige rettslige rammer for utøvelse av næringsvirksomhet, og rettsregler av særlig betydning for organisering og utøvelse av slik virksomhet.
- Emnet skal gi studenten en innføring i juridisk metode og utvalgte privatrettslige emner og problemstillinger.
Ferdighet:
Studentene kan gjennomføre praktiske drøftelser i tilknytning til sentrale regler om
- Avtaleinngåelse, avtaletolkning og ugyldighet
- Etablering av økonomisk virksomhet og representasjon i selskapsforhold
- Kjøp og misligholdsvirkninger ved kontraktsbrudd
- Næringsvirksomheters forhold til kreditorer og myndigheter
- Arbeidsrett
Generell kompetanse
Studenten har kompetanse i å forstå:
- Grunnleggende rettskildelære og juridisk metode
- Sentrale rettsområder for utøvelse og organisering av næringsvirksomhet
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger, øvelser og selvstudier. En større obligatorisk oppgave må være bestått for å kunne gå til eksamen.
Obligatoriske aktiviteter
- Oppgave
Mer om vurdering
Utsatt eksamen i august.
Godkjent arbeidskrav er gyldig i de to påfølgende akademiske år. Deretter må det leveres nytt arbeidskrav som må godkjennes for å få gå opp til eksamen.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Bygg - Ingeniørfag (BIBYGG)
Logistikkledelse (BLOG)
Økonomi og administrasjon (BØA)
Økonomi og ledelse (BØKLEDC)
Kursmateriell
Bestemmes nærmere ved semesterstart
Studiepoengreduksjon
| Emnekode | Reduksjon | Fra |
|---|---|---|
| SMF2294F | 7,5 sp | |
| AJ200115 | 7,5 sp | Høst 2018 |
Fagområder
- Økonomi og administrasjon
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator
Ansvarlig enhet
Eksamen
Eksamen
Ordinær eksamen - Høst 2025
Skriftlig skoleeksamen
Oppgitt rom kan endres og endelig plassering vil være klar senest 3 dager før eksamen. Du finner din romplassering på Studentweb.