Emne - Forskningsoppdrag for organisasjon og offentlig forvaltning - ODA3010
Forskningsoppdrag for organisasjon og offentlig forvaltning
Velg studieårOm
Om emnet
Faglig innhold
Studentene skal arbeide med en problemstilling på et tema knyttet til organisasjoner, digitalisering, administrasjon og arbeid i en aktuell organisasjon eller offentlig forvaltning. Rapporten skrives på bakgrunn av oppdrag gitt fra oppdragsgiver. Problemstilling utvikles i samarbeid mellom oppdragsgiver, studentgruppen og veileder. Forskningsoppdraget er mer et forskningsmessig enn et praktisk innblikk i arbeidsoppgaver og prosesser. Studentene skal ikke primært gå inn i det daglige arbeidet i organisasjonen, men få anledning til å observere og delta i enkelte ledd av prosessen som har betydning for det arbeidet studentene skal gjennomføre for organisasjonen. Studentene underlegges de samme kjøreregler som de øvrige ansatte med hensyn til fortrolighet med videre. Resultatene fra arbeidet skal tilbakeføres organisasjonen ved at de får tilgang til rapporten studentene har produsert.
Læringsutbytte
Kunnskapsmål - studenten skal:
* få et forskningsmessig innblikk i reelle og aktuelle situasjoner og problemer knyttet til organisasjoner, digitalisering, administrasjon og arbeid.
* få mulighet til å kombinere teori med erfaringsbasert læring ved å studere teoretiske problemstillinger i lys av praktiske eksempler.
Ferdighetsmål - studenten skal:
* gjennomføre et selvstendig forskningsarbeid for en oppdragsgiver.
* tilegne seg ferdigheter knyttet til hvordan forskning og utredning om organisasjoner, digitalisering, administrasjon og arbeid kan benyttes som et verktøy for ulike organisasjoner og offentlig forvaltning.
* utvikle samarbeidsevner og ferdigheter innen prosjektarbeid.
Generell kompetanse - Studenten:
* kan selvstendig planlegge og gjennomføre forsknings- evaluerings- og utredningsprosjekter i skjæringsfeltet organisasjon, digitalisering, arbeid og administrasjon med bruk av samfunnsvitenskapelig forskningsmetode, både selvstendig og i samarbeid med andre.
* får et begrepsapparat for å analysere, belyse, og reflektere over teknologi, politikk, og samfunnsendring.
* forstår hvordan sentrale dimensjoner i den digitale økonomien har betydning for arbeidslivet, profesjoner, organisasjoner, og velferdsstaten.
* kan fungere som rådgiver som setter digitaliseringsprosesser i kontekst.
Læringsformer og aktiviteter
Seminar og forskningsoppdrag for organisasjoner og offentlig forvaltning. I organisasjonene skal studentene arbeide med en problemstilling i form av en forskningsrapport. Tema for rapporten skal være innen rammen av det de eksterne samarbeidspartnerne har å tilby. Arbeidet med rapporten gjøres i grupper på 2-4 studenter. Det er obligatorisk deltakelse på seminar, inklusiv presentasjon av fremdriftsrapport og ferdigsstilt rapport. Vurderingsform: Rapport og muntlig presentasjon/ forsvar på eksamensseminar.
Obligatoriske aktiviteter
- Veiledning, seminar, inklusiv presentasjon av fremdriftsrapport og ferdig rapport
Mer om vurdering
Rapport og muntlig presentasjon/ forsvar på eksamensseminar. Muntlig eksamen brukes til å justere karakteren på rapporten med inntil ett trinn.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Organisasjon, digitalisering, administrasjon og arbeid (MODAA)
Anbefalte forkunnskaper
Ingen.
Forkunnskapskrav
Krever opptak til studieprogram:
Organisasjon, digitalisering, administrasjon og arbeid (MODAA).
Kursmateriell
Bøker og artikler på engelsk og norsk/skandinaviske språk.
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra |
---|---|---|
MV3010 | 15 sp | Høst 2021 |
MV3011 | 15 sp | Høst 2021 |
MV3012 | 15 sp | Høst 2021 |
Fagområder
- IKT
- Samfunnsvitenskapelige fag
- Sosiologi
- Statsvitenskap
- Økonomi og administrasjon
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator
Ansvarlig enhet
Eksamen
Eksamen
Ordinær eksamen - Vår 2025
Oppgave
Innlevering 16.05.2025 Tid Utlevering 09:00
Innlevering 14:00 Eksamenssystem Inspera Assessment