course-details-portlet

IØ6550 - Bærekraftig bedriftsøkonomi og forretningsanalyse

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Hjemmeeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Hjemmeeksamen 100/100 7 dager

Faglig innhold

Emnet er beregnet på beslutningstakere og brukere av økonomisk informasjon. Det tar opp temaer som: - Bedriftsøkonomisk teori, analyse og modellering - Analysemodeller og -metoder for praktisk bruk - Lovverk vedrørende samfunnsrapportering (regnskapsloven) - Viktige internasjonale standarder som «Global Reporting Initiative» (GRI), krav i miljøstyringssystemer som EMAS og ISO 14001, samt annet relevant regelverk - Beregning og kvantifisering av miljø og samfunnskonsekvenser, inklusive vurderinger i et livsløpsperspektiv (organisatorisk LCA) - Bruk av rapportering inn i miljøstyring og bruk i strategisk arbeid og virksomhetsstyring

Læringsutbytte

Kunnskaper: Studenten skal ha: - Dyptgående innsikt i bedriftsøkonomisk analyse og modellering - God kjennskap til hvilke modeller som brukes i ulike beslutningssammenhenger og hvilke kriterier som gjelder for å velge ulike modeller - Kjenne til og kunne vurderer miljø- og samfunnskonsekvenser av bedriftens virksomhet i et livsløpsperspektiv - Forstå grunnlaget for "trippel bunnlinje"-tenking og FNs bærekraftsmål og konsekvensene for strategiske vurderinger av virksomheten.

Ferdigheter: Studenten skal være i stand til å: - Vurdere og velge ut egnede analysemodeller - Gjennomføre egne bedriftsøkonomiske analyser gjennom å skille mellom relevant og irrelevant informasjon - Reflektere over og evaluere analyser utført av andre

Generell kompetanse: Student kan: - Kritisk vurdere forutsetningene økonomiske analyser bygger på

Læringsformer og aktiviteter

Kurset er seminarbasert hvor det i utgangspunktet legges opp til tre seminarer på henholdsvis en, to og to dager. På seminarene vil det bli benyttet forelesninger, diskusjoner og case. Mellom seminarene vil studentene jobbe med en øving. I tillegg blir det arrangert nettmøter med faglærer og/eller studentassistenter for spørsmål og for erfaringsutveksling mellom studentene. Deltakelse på seminarene er obligatorisk. Enkelte av seminarene legges opp til å være heldigitale samlinger.

Obligatoriske aktiviteter

  • Prosjektoppgave

Mer om vurdering

For å kunne gå opp til eksamen, kreves det godkjent øving som i all hovedsak dekker bærekraftsdelen av emnet. Eksamen gjennomføres som hjemmeeksamen med en uke frist fra oppgaven gis til den skal leveres. Hjemmeeksamen skal leveres på Inspera (digitalt eksamenssystem) og vurderes med bokstavkarakterer.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Etter- og videreutdanning teknologi, IVT-fak (TKIVTEVU)
Teknologiledelse og digital omstilling (MTDO)

Forkunnskapskrav

Som for studieprogrammet.

Kursmateriell

Annonseres ved kursstart

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2023

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2024

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Økonomi og administrasjon
Kontaktinformasjon

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Hjemmeeksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Hjemme-eksamen 100/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Hjemme-eksamen 100/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU