course-details-portlet

GEOG3021

Internship - Innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling

Velg studieår
Studiepoeng 30
Nivå Høyere grads nivå
Undervisningsstart Høst 2025
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Rapport

Om

Om emnet

Faglig innhold

Internshipet skal gi studentene innsikt i hvordan aktører innenfor et relevant praksisfelt arbeider med innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling. Det gir studentene mulighet til å anvende sin faglige kunnskap og innsikt fra studiet i praktiske sammenhenger. Erfaringen fra internshipet skal øke studentenes bevissthet om egen kompetanse, bidra til studentens faglige utvikling og være nyttig i et videre arbeidsliv.

I løpet av semesteret vil det arrangeres digitale progresjonsmøter. Ved semesterets slutt skal studentene levere en individuell rapport om sitt internship, som også presenteres på et seminar.

Det er studentens ansvar å skaffe seg et faglig relevant internship på minimum 14 uker, tilsvarende normale arbeidsuker (37,5 timer). Studenten søker instituttet om å få godkjent internshipet. Internshipet gjennomføres i 3. semester. Valget av internship innebærer en masteroppgave på 30 studiepoeng i 4.semester. Masteroppgaven kan bygge videre på internshipet.

Læringsutbytte

En student som har fullført emnet forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og kompetanse:

Kunnskap:

  • har inngående kunnskap om hvordan en organisasjon eller virksomhet jobber med innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling i praksis.

Ferdigheter:

  • kan systematisk og kritisk reflektere og analysere relevante praksiser knyttet til innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling med utgangspunkt teori og begreper tilegnet i studiets øvrige emner.

Generell kompetanse:

  • har inngående kjennskap til faglige problemstillinger og utfordringer som organisasjoner og virksomheter står ovenfor, samt tiltak rettet mot å fremme innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling.

Læringsformer og aktiviteter

  • Faglig relevant praksisopphold på minimum 14 uker, tilsvarende normale arbeidsuker (37,5 timer).
  • Midtveis rapport.
  • Skrive og presentere en sluttrapport som bl.a. inneholder refleksjoner over eget læringsutbytte fra praksisoppholdet med utgangspunkt studiets overordnende læringsmål.

Arbeidssted: Praksisoppholdet kan gjennomføres i ulike sektorer, bedrifter eller organisasjoner såfremt virksomheten er relatert til studiets overordnende læringsmål. Studentenes arbeidsoppgaver skal være faglig relevante i forhold til studiets målsetninger. Oppholdet kan gjennomføres i Norge eller i utlandet.

Veiledning og oppfølging: Søknad om praksisopphold behandles og godkjennes av Institutt for geografi. Studentene kan rådføre seg med emneansvarlig underveis i oppholdet, og i forhold til skriving av rapport.

Obligatoriske aktiviteter

  • 14 ukers opphold ved vertskapsinstitusjon, midtveis rapport og presentasjon

Mer om vurdering

Eksamen i emnet er en individuell rapport basert på internship oppholdet. Rapporten teller 100%.

Rapporten utgjør 30 studiepoeng og bør normalt ha et omfang på mellom 7 000 - 10 500 ord (20-30 sider). Rapporten vurderes til bestått/ikke bestått. For mer informasjon les utfyllende retningslinjer for sluttrapport.

Spesielle vilkår

Forkunnskapskrav

Studentene må være tatt opp på master i innovasjon og bærekraftig samfunnsutvikling.

Fagområder

  • Geografi
  • Samfunnsgeografi
  • Samfunnsvitenskapelige fag

Kontaktinformasjon

Emneansvarlig/koordinator

Ansvarlig enhet

Institutt for geografi og sosialantropologi

Eksamen

Eksamen

Vurderingsordning: Rapport
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Ordinær eksamen - Høst 2025

Rapport
Vekting 100/100 Eksamenssystem Inspera Assessment

Ordinær eksamen - Vår 2026

Rapport
Vekting 100/100 Eksamenssystem Inspera Assessment