Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Fransk

– Studiemiljø
bilder av studenter

Undervisingen foregår som forelesninger og undervisning i små grupper. I gruppeundervisningen legger vi til rette for at du kan delta aktivt i diskusjoner og øvinger.


Linjeforeningen - "De passe simple"

Nora

Linjeforeningen De Passe Simple er drevet av og for studenter. Linjeforeningen arbeider for å skape et godt sosialt miljø blant nye og erfarne studenter. Som franskstudent kan du engasjere deg i linjeforenings aktiviteter, og være med på å arrangere gjesteforelesninger, studieturer og sosiale sammenkomster.

Nora Stein Baustad, linjeforeningsleder, forteller deg hvorfor det kan være lurt å melde seg inn i linjeforeningen.

 

 

Kan du fortell litt om linjeforeningen?

De Passe Simple er en liten, men veldig koselig og sammensveiset linjeforening. Jevnt fordelt utover skoleåret arrangerer vi forskjellige arrangement. Tidligere har vi arrangert spill-kvelder med franske spill, ost og vinkvelder, julebord osv. Vi holder arrangement med fokus på faget og det sosiale. Vi har også hatt sammenkomster med fransktalende utvekslingselever som studerer i Trondheim.

Hvorfor bør franskstudentene engasjere seg i De Passe Simple?

Å engasjere seg i linjeforeningen vår er en gylden mulighet til å bli bedre kjent med faget og andre studenter som studerer akkurat det samme som deg. Vi mener at studenter som har det sosialt sammen også studerer bedre sammen. På våre arrangement får man mulighet til å bli kjent med franskmenn som studerer i Trondheim. Dette gir gode muligheter for språkutveksling for både deg og franskmenn som studerer i Trondheim. Som student er det viktig å føle at man er en del av noe. Her er linjeforeningen et supert verktøy for deg som ønsker å skape en trygg, sosial og kunnskapsrik studietid.

Har du noen råd til de som tenker på å studere fransk?

Utsett deg for så mye fransk som mulig! Se franske filmer, lytt til fransk musikk og les franske bøker. Når du har blitt franskstudent: engasjer deg i De Passe Simple. Kom på arrangementene våre, der blir du kjent med andre som har de samme interessene som deg. Møt opp i forelesningene, de er svært viktig for din språkutvikling. På NTNU er vi svært heldige som har dyktige forelesere som brenner for faget. Så møt opp og sug til deg all informasjon du kan. Vil også anbefale å dra på den fantastiske studieturen til Caen. Den har vært helt uvurderlig for mine språkferdigheter, pluss at man får oppleve mye fransk kultur og historie.

Har du noen flere spørsmål angående hvordan det er å være franskstudent, om linjeforeningen vår eller liknende er det bare å ta kontakt på vår mail: depassesimple@gmail.com. Så skal vi prøve å svare så godt vi kan!


Facebook

Facebook. Logo Følg De Passe Simple på Facebook.