Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Fransk

– Studiemiljø
Studenter diskuterer

Franskstudiet ved NTNU har et lite og sammensveiset studiemiljø med en aktiv linjeforening, De Passe Simple, som er drevet av og for studenter. Linjeforeningen arbeider for å skape et godt sosialt miljø blant nye og erfarne studenter. Som franskstudent kan du engasjere deg i linjeforenings aktiviteter, og være med på å arrangere gjesteforelesninger, studieturer og sosiale sammenkomster.

Undervisningen foregår som forelesninger og undervisning i små grupper. I gruppeundervisningen legger vi til rette for at du kan delta aktivt i diskusjoner og øvinger.


En linjeforening med høy trivselsfaktor!

 

Malin ØstvoldDe Passe Simple har eksistert i over 10 år. Den er ikke den største linjeforeningen, men den skårer høyt på trivselsskalaen!, ifølge leder Malin Elisabeth Østvold.

Siden det så få studenter på NTNU som studerer fransk, blir man en gjeng med gode relasjoner til hverandre. DPS arrangerer flere sammenkomster i året, alt fra crêpe-kvelder til julebord. Innimellom holder også noen av våre flotte professorer interessante foredrag som kan lære oss om ulike perspektiver ved fransk politikk, litteratur og historie. 

 

Hvorfor bør franskstudentene engasjere seg i De Passe Simple?

Det er en flott måte å bli kjent med andre studenter på, og kanskje få seg nye venner for livet. Jeg vil si at det å engasjere seg i en linjeforening også skaper økt motivasjon, lærelyst og bedre trivsel på skolen! I tillegg får man mulighet til å praktisere fransk på andre arenaer.

Har du noen råd til de som tenker på å studere fransk?

Det kan være skummelt å begynne med fransk hvis man ikke ligger på et godt nivå fra før av. Jeg var selv i den situasjonen da jeg begynte, men jeg kan ærlig si at man forbedrer seg kraftig på kun noen måneder. Et utvekslingsopphold eller to er også suverent for de som vil bli bedre i språket. Det sørger også for at man får opplevd den franske kulturen fra et helt annet perspektiv. For å holde tritt er det noen ting man kan gjøre hjemme for å forbedre seg, blant annet å se franske filmer og serier, høre franske sanger eller lese franske bøker. Daglig fransk input er altså et viktig nøkkelord. Det å studere fransk gir også gode jobbmuligheter senere i livet, da behovet for å beherske fransk er viktigere enn noensinne. Gjør derfor som oss og studer fransk! Du vil få nye opplevelser, venner og ikke minst ny kunnskap for resten av livet.

Har du noen flere spørsmål angående hvordan det er å være franskstudent, om linjeforeningen vår eller liknende er det bare å ta kontakt på vår mail: depassesimple@gmail.com. Så skal vi prøve å svare så godt vi kan!

 

En smakebit fra Caen

Les om utveksling og studieturer i Frankrike på STUDENTBLOGGEN

Følg studentene våre på Instagram
@snakkebobla