Hva lærer du?

Filmvitenskap - årsstudium

Hva lærer du?

Studenter ser på forelesning av førsteamanuensis Christer Bakke Andresen. Foto.
Foto: Torstein Olav Eriksen

Om årsstudiet

Årsstudiet i filmvitenskap gir deg grunnleggende innsikt i og kritisk forståelse av de levende bildenes kulturelle og samfunnsmessige betydning.

I løpet av årsstudiet tar du eksamen i fem emner som introduserer deg til ulike deler av filmvitenskapen. De to første emnene handler om filmhistorie og film som fortellermedium, mens det tredje emnet setter søkelys på filmens teori og estetikk. De siste to emnene handler om filmens plass i samfunnet, og om nordisk film og fjernsyn i nyere tid.

Årsstudiet kan utvides til en bachelorgrad i filmvitenskap hvis du ønsker det. 


Hva lærer du?

Studiet gir deg en innføring i filmvitenskap som fagfelt, og kunnskap om de levende bildenes produksjons-, distribusjons- og visningspraksiser i Norge og internasjonalt. Du studerer hvordan audiovisuelle uttrykk kan tolkes på selvstendige, analytiske og kritiske måter, og gjennom skriftlige og muntlige øvinger lærer du å formidle filmfaglige resonnementer.

Videre lærer du hvordan de levende bildenes ulike uttrykksformer kan forstås i en kulturell, industriell og samfunnsmessig kontekst. Du får mer spesialiserte kunnskaper om norsk film og fjernsyn, samtidig som du får en rekke innblikk i andre nasjonale og globale filmkulturer og strømninger. Årsstudiet gir deg samlet sett kunnskaper som er relevante for undervisningsvirksomhet og formidling av film i ulike sammenhenger. 


Hvorfor studere filmvitenskap ved NTNU?

Studiene i filmvitenskap ved NTNU har anerkjente og topp motiverte faglærere og forskere, og Trondheim er et nasjonalt tyngdepunkt for filmvitenskap. Filmforskningen ved NTNU står blant annet sterkt når det gjelder norsk filmhistorie, tidlig film, dokumentarfilm og amerikansk samtidsfilm. Hos oss vil du ta del i et positivt læringsmiljø med engasjerte medstudenter og undervisere.