Filmvitenskap

Filmvitenskap

Årsstudium, Trondheim

studyprogramme-autofacts-portlet

  • ÅrsstudiumFulltid, 1 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 25
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ÅFV, Tue Apr 23 19:00:44 CEST 2024 | AR

Filmvitenskap utforsker de levende bildenes fengslende kraft og betydning for kultur og samfunn 

Filmvitenskap er studiet av levende bilder i ulike former: kinofilm og strømmeserier, nettvideoer og dataspill, fiksjon og dokumentar. Faget gir deg innsikt i hvordan audiovisuelle medier kommuniserer og engasjerer, og hvordan de bidrar til å forme vår forståelse av oss selv og verden rundt oss.

Velkommen til Norges eneste bachelor- og masterutdanning i filmvitenskap!

På årsstudiet i filmvitenskap lærer du å forstå film, serier og andre audiovisuelle uttrykk, og forklare deres betydning for mennesker, kultur og samfunn.

Studiet gir deg opplæring i filmens historie i Norge og internasjonalt, og du får innsikt i produksjonsforhold, kunstneriske utviklingslinjer og de levende bildenes samfunnsmessige betydning. Årsstudiet i filmvitenskap inneholder emner som film og fortelling, nordisk film og fjernsyn, filmen i samfunnet og filmens teori og estetikk.

Les mer om hva du lærer

Du kan ta årstudiet i filmvitenskap som enkeltstående studie, som del av en annen grad (fag 2 eller frie emner), eller du kan utvide studiet til en bachelorgrad i filmvitenskap.

Les mer om jobbmulighetene

Årsstudiet i filmvitenskap har anerkjente og topp motiverte faglærere og forskere. Trondheim er et nasjonalt tyngdepunkt for filmvitenskap, og NTNU har Norges eneste bachelor- og masterutdanning på fagfeltet.

Byens mange festivaler og filminstitusjoner brukes aktivt i undervisningen, og mange studenter engasjerer seg hos de samme aktørene for å få relevant arbeidserfaring.

Linjeforeningen for filmvitenskap ved NTNU heter Jump Cut, og den organiserer aktiviteter som filmquiz, kinoturer og sosiale sammenkomster, i tillegg til faglige aktiviteter som seminarer med fagpersoner og bransjefolk.

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby, blant annet på grunn av Studentersamfundet i Trondheim og studentfestivalene UKA og ISFiT.

Les mer om studiemiljøet

Årsstudiet i filmvitenskap er et ettårig studium som består av 60 studiepoeng (sp). Dette er første år av bachelorgradens fagfordypning og består av emnene film og fortelling, filmens historie, filmen i samfunnet, nordisk film og fjernsyn, og filmens teori og estetikk.

Les mer om studiets oppbygning

Du søker om opptak via Samordna opptak. Søknadsfristen er 15. april.

Opptakskravet til årsstudium i filmvitenskap er generell studiekompetanse.

Les mer om opptak og opptakskrav

Du må gjerne ta kontakt med våre studieveiledere på:

Kontakt og veiledning