årsstudium, Trondheim

Biologi og kjemi, realfag

– Er du nysgjerrig på biologi og kjemi?

  • Bilde av studenter som jobber i team.

Kom i gang dagen - mandag 13. august

Kom i gang dagen arrangeres for sivilingeniør- og realfagstudenter, mandag 13. august kl. 10.00 - 15.00 på Stripa på Gløshaugen (søk Stripa i søkerfeltet til mazemap,NTNU Trondheim) . Du kan bruke dagen til praktiske gjøremål som du må ordne ved studiestart.

Kom i gang dagen

Realstart, tirsdag 14. - fredag 17. august

Realstart er et obligatorisk oppstartsprogram for studenter som begynner på NTNUs realfagstudier (informatikk, matematikk og naturfag). Du finner informasjon om ditt studieprogram på fellessiden for Realstart.

Nyttig å vite

Bli med på fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Om årsstudiet biologi og kjemi, realfag

Liker du og er du nysgjerrig på biologi og kjemi? Da vil årsstudiet gi deg et innblikk i disse fagene. Dette studiet passer for deg som er interessert i biologi, bioteknologi og kjemi, eller ønsker en relevant faglig bakgrunn for å gå videre innen f.eks. medisin- eller veterinærstudiet. Les mer om årsstudiet i biologi og kjemi.


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2018

Har du utenlandsk opptaksgrunnlag må du søke innen 1. mars.

Du søker via Samordna opptak. For studieåret 2017-2018 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 20 plasser. Opptaksgrensen var 56,0 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og og 60,1 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Årsstudiet er ment som en tilleggsutdanning for andre studier, eller som et forstudium for å se om du vil studere videre innenfor biologi, bioteknologi eller kjemi.


Studiets oppbygning

Årsstudiet i biologi og kjemi består av en ferdigsydd emnepakke innenfor biologi og kjemi, samt et støttefag i matematikk. Totalt utgjør dette 60 studiepoeng.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta

Studieprogramkode: ÅBIKJ
Studiepoeng: 60
Studiekode: 194184

 Fakultet for naturvitenskap

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15.april

Fadderuka 2018

Se nettsiden til linjeforeningen Volvox og Alkymisten for informasjon om fadderopplegg høsten 2018

Bidra til kunnskap for en bedre verden

Uansett hvilken vei du velger, kan du være med på å løse store utfordringer i verden. NTNU prioriterer innsats og ressurser som kan hjelpe til med å realisere FNs 17 ambisiøse bærekraftsmål.