Biologi og kjemi, realfag

Årsstudium 1-årig, Trondheim

Biologi og kjemi, realfag

– Er du nysgjerrig på biologi og kjemi?

Bilde av studenter som jobber i team. Foto.


Velkommen til studiestart 2020

Velkommen til studiestart 2020

For å bli registrert som student ved NTNU, få tilgang til studentressurser som Studentweb og Blackboard, samt å registerer deg til fag og eksamener, så er det viktig at du registerer deg som student ved å følge punktene på denne lista. 

Vi oppmuntrer også alle studenter til å delta på alle samlinger fra første dag for å sørge for at du ikke går glipp av viktig informasjon. Dette er også en god mulighet til å bli kjent med dine medstudenter. Mer informasjon om programmet finner du under. 

Vi oppfordrer alle nye studenter til å møte medstudenter og linjeforeninger på campus for å se den digitale immatrikuleringen sammen.

Møt din linjeforening og medstudenter kl 10.30 på Rom R1, Realfagsbygget, Gløshaugen

Obs: husk 1-meters avstand til andre, for en trygg studiestart. Immatrikuleringen starter 11.00 og vil i tillegg bli tilgjengelig her på siden.

Risikogruppe eller forhindret i å møte?

Hvis du er i en av risikogruppene, anbefaler vi at du ser immatrikuleringen hjemme på YouTube. Linken til YouTube sendingen vil komme her. 

Gi beskjed til Fakultet for naturvitenskap på e-post, studier@nv.ntnu.no, dersom du blir forhindret fra å møte.

 

Her vil du få mulighet til å stille spørsmål og få hjelp av studenter på denne Facebooksiden. Studentene er tilgjengelige for spørsmål fra kl 09.00-15.00. 

Du kan også finne informasjon på denne dagen på Kom-i-gang nettsiden. 

Kl. 9.00-11.00 på Realfagsbygget, Rom R1

Her ønsker vi at dere nye studenter skal bli bedre kjent med oss ansatte og få innblikk i hva som foregår på Institutt for Biologi (IBI) som studieprogrammet er tilknyttet. Vi oppfordrer dere derfor å stille spørsmål direkte til oss om hva enn dere lurer på.

Sted: Realfagsbygget, Rom R1

Kl. 9.00-11.00: Informasjon om studieløpet og Institutt for biologi

Generell info om studieløpet ved bachelor i biologi/årsstudium i biologi og kjemi med studieveiledere. Dere vil også få møte faglærere som dere vil ha kontakt med i løpet av studiet og får innblikk i hva det vil si å studere biologi fra phd-student som har fullført bachelor og master innen biologi ved NTNU.

Kl. 12:15-14:00 An introduction to studying Biology

Faglærer informerer om forventningene som stilles dere i forhold til å studere biologi ved NTNU

Kl. 9:30-14:30, oppmøte utenfor Gløshaugen hovedbygget kl. 9, eventuelt møte opp ved Jørgen B. Lysholms vei litt før 9:30

Det blir tur ned til Ringvebukta først og så rebus i Ringve botaniske hage. Ta med klær etter vær, husk du er i Trondheim nå! Hvis det er meldt finvær kan vi spise lunsj ute i den botaniske hage, så pakk med i tilfelle.

Fakultet for naturvitenskap ønsker å sette fokus på helse, miljø og sikkerhet. Fakultetet har derfor innført et obligatorisk sikkerhetskurs for alle nye studenter.

Tidspunkt: 16.15-18.30

For å følge kurset må du registrere deg på studweb, emnekode: HMS0001. Du må både undervisnings- og vurderingsmelde deg.

For mer informasjon om kurset se her og mer informasjon om oppmøte se her. Din studieprogramkode er ÅBIKJ. 

Fadderuke og Linjeforening

En linjeforening er en samling av studenter fra et spesifikt studieprogram. De fleste studieprogrammene har sin egen linjeforening, men noen linjeforeninger driftes av- og for flere studieprogram.

Din linjeforening heter Volvox & Alkymisten og ønsker å hjelpe deg å finne deg til rette som ny student. Linjeforeningen vil arrangere en fadderuke og du vil få mer informasjon om dette under Immatrikuleringen mandag 10.08. samt i velkomstbrevet ved opptak til studiet. 

Presentasjon av studentråd 

Studentråd:  http://nv.studentrad.no/

Øvrige studentorganisasjoner

Du finner en oversikt over øvrige studentorganiasjoner her https://innsida.ntnu.no/en/studentorg

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha. Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Alle studenter skal ha deler av undervisningen sin på campus. I tillegg vil noe foregå digitalt. Så forbered deg på en høst med en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff på campus. 

Selv om ingen av oss kan spå fremtiden, så må vi alle se for oss en litt annerledes hverdag, og vi må forvente at smittereduserende tiltak vil gjelde hele høstsemesteret. 

Det er obligatorisk kurs for ansatte og studenter om smittevern. Opplæringen skal gjennomføres før du møter på campus.

Mange har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden. Det kan være i kortere perioder eller gjennom hele studiet. 

Hva det kan tilrettelegges for, avhenger av hvilke utfordringer du opplever og hva som er mulig for akkurat ditt studium. Derfor vil vi gjerne få kontakt med deg så tidlig som mulig.

Har du behov for tilrettelegging, kan du sende en e-post til tilrettelegging@st.ntnu.no. Her vil vi oppfordre til ikke å sende sensitiv informasjon. Det kan vi ta over telefon eller i et møte.

Mer informasjon om tilrettelegging ved NTNU

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


 • Årsstudium

 • Heltid
 • 15. april Søknadsfrist

1268790186 Krysspublisert Fortsatt i tvil?

Om biologi og kjemi

Om årsstudiet biologi og kjemi, realfag

Liker du og er du nysgjerrig på biologi og kjemi? Da vil årsstudiet gi deg et innblikk i disse fagene. Dette studiet passer for deg som er interessert i biologi, bioteknologi og kjemi, eller ønsker en relevant faglig bakgrunn for å gå videre innen f.eks. medisin- eller veterinærstudiet. Les mer om årsstudiet i biologi og kjemi.


Opptak

Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2020


Du søker via Samordna opptak. For studieåret 2019-2020 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 25 plasser. Opptaksgrensen var 54,1 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og og 57,5 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Årsstudiet er ment som en tilleggsutdanning for andre studier, eller som et forstudium for å se om du vil studere videre innenfor biologi, bioteknologi eller kjemi.


Studiets oppbygging

Studiets oppbygning

Årsstudiet i biologi og kjemi består av en ferdigsydd emnepakke innenfor biologi og kjemi, samt et støttefag i matematikk. Totalt utgjør dette 60 studiepoeng.


Studieveiledning - aabikj

Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

studyprogramme-facts-portlet

Fakta
 • Studienivå: Årsstudium
 • Studieprogram: Biologi og kjemi, realfag - årsstudium
 • Varighet: Heltid
 • Studiepoeng: 60
 • Studiekode opptak: 194184
 • Poenggrense: 2019 57.4
 • Poenggrense f.vitnemål: 2019 54.1
 • Ansvarlig: Fakultet for naturvitenskap
 • Søknadsfrist: 15. april
 • Studiested: Gløshaugen, Trondheim

Facebook gruppe NV - Trondheim

Bli med i Facebookgruppen for søkere til NTNU Trondheim. 

 Facebook gruppe Trondheim 

Sosiale medier NV

FØLG OSS HER

Facebook      Snapchat     Instagram    YouTube 

ID: 1273379250 Krysspublisert Nyhetsartikkel

Lurer du på noe?

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på spørsmål på Instagram: @ntnustudent


Ofte stilte spørsmål og svar om opptaket


Studiestart 2020: Vi gleder oss til å ønske våre nye studenter velkommen til immatrikulering 10. august 2020.
Høsten 2020: Det blir undervisning på campus. Det legges til rette for en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff. Husk å ta vårt obligatoriske kurs i smittevern.

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.