Ingeniør/Bachelorprogram 3-årig, Ålesund

Automatiseringsteknikk

Bilsimulator

Om automatiseringsteknikk

Lar du deg fascinere av ting som skjer «automagisk»? Liker du roboter, eller synes du at elektronikk, data og litt mekanikk til sammen kan høres ut som en spennende maskin?

Både i hverdagen vår og i industrien finnes det mange mer eller mindre avanserte «maskiner». En «maskin» kan være en heis, et skip eller en oljeplattform. Roboter er på vei fra industrien og ut i de tusen hjem, både som leketøy, gressklippere, støvsugere og hjelpemiddel for syke og gamle. Har du lyst til å lære mer om elektronikk, data, kunstig intelligens, roboter og andre intelligente maskiner? Da kan automasjon være noe for deg.

NTNU tilbyr også:


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april

Du søker om opptak via Samordna Opptak. Studieåret 2017-2018 kom alle kvalifiserte søkere inn på dette studieprogrammet.

Generell studiekompetanse (evt. realkompetanse) og matematikk R1+R2 og fysikk 1 eller toårig teknisk fagskole (rammeplan 98/99). Dersom du ikke oppfyller opptakskravene til denne utdanningen, kan du søke opptak til Y-veien, TRES eller forkurs.


Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer deg til jobber både innen landbasert industri og offshore. Typiske arbeidsoppgaver ligger innenfor programmering, elektronikk og mekanikk, ofte kalt mekatronikk. Mange av våre ingeniører får jobb i de maritime bedriftene i regionen. Der arbeider de med teknologi og problemstillinger rettet mot skip/offshore- og oljebransjen internasjonalt.


Studiets oppbygging

Studiet er rettet mot og tilpasset utviklingen innenfor den moderne teknologidrevne industrien. Det blir lagt vekt på å få til et fruktbart samarbeid med industribedrifter gjennom prosjektoppgaver og bedriftsbesøk. Det er også mulighet for å ta 10 studiepoeng styrt praksis i en bedrift som valgfag i 5. semester.


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere. De svarer på faglige spørsmål om studiet.

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i ingeniørfag, automatiseringsteknikk
Studieprogramkode: 017AU
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 017
Undervisningsform: Heltid

Institutt for IKT og realfag

Sted: Ålesund
Søknadsfrist: 15. april

Poenggrenser 2017:
Førstegangsvitnemål: Alle
Ordinær: Alle

Informasjonen gjelder for inneværende studieår.