Touch Me Not

Prosjekt 2021

Touch Me Not

Ana Dunjić

Når: Fra 11. juni–august
Hvor: Olavskilden, Marinen

Touch Me Not på Facebook
Touch Me Not på NTNUs kalender

Artist with sculpture
Photo: Ana Dunjić

Ana Dunjić åpner Prosjekt 2021 i juni med skulpturen Touch Me Not

Åpning av skulpturen skjedde fredag 11. juni via strømming på Facebook med en musikalsk forestilling fra Oslo av Ada Hoel. Se filmen på Facebook.

Skulpturen står ved den historisk symbolske Olavskilden, bortgjemt plassert på et sted som berører. Den syntetiske lukten fra kuben inviterer deg til å undersøke og overveie: Kan man vaske seg med den? Hvorfor heter den Touch Me Not

Å observere forfall er en sentral del av dette arbeidet. Materialet skulpturen er laget av står for forgjengelighet og forbruk. Været vil tære på den. Noen kommer helt sikkert til å bryte reglene. Deres våte fingre vil glatte ut kuben og etter hvert viske ut de skarpe kantene.

Skulpturen vil til slutt formes av alle de komplekse hendelsene som har skjedd i løpet av dens levetid, og som vil sette sine avtrykk på skulpturens overflate.


Om kunstneren

Ana Dunjic

Ana Dunjic er opprinnelig fra Beograd, Serbia, men bor og jobber i Trondheim. Hun har en bachelorgrad I film fra Beograd og er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (MFA).

"Jeg er fascinert av virkeligheten, hvor vanskelig det er å beskrive den, å dokumentere den, å gi utrykk for den- ut over øyeblikket. At det ikke noe materialitet i tankene, som det er materialitet i en stein, at ingen ord har lenger varighet enn et fjell.

Jeg vil se skjønnheten i det som virkelig skjer, i de uendelig mange måtene det kan komme til uttrykk, bli absorbert og tolket. Derfor lager jeg ting som jeg kan se på lenge og jobber blant annet med arkiv, levende bilder, foto, slow motion og kjemiske reaksjoner."