Bruk av AI i praksis

Bruk av AI i praksis

Samfunnet vårt er blitt mer og mer digitalisert, og så-kalte voice assistants, som Apple Siri, Amazon Alexa og Google Assistant, er blitt vanlig hjelpemiddel på våre smarte telefoner. I tillegg brukes avansert teknologi til gjenkjenning av skilt, selvkjørende biler, osv. Felles for alle disse er at det ligger kunstig intelligens (AI) bak. I denne landsbyen skal deltakerne fordype seg i temaet kunstig intelligens fra et tverrfaglig perspektiv.

Hva handler landsbytemaet om?

I denne landsbyen skal deltakerne delta i en EiT landsby organisert gjennom AI-Lab’en (The Norwegian Open AI Lab) og fordype seg i forskjellige praktiske prosjekter med AI i bunnen, som er anvendbare og har samfunnsnyttighet. Et eksempel prosjekt er for eksempel, bruk av AI for overvåking av luftkvalitet i store byer. Et annet eksempel er prosjekter relatert til helse og helseundersøkelser, og bruk av AI til å personalisering av behandlinger. For at disse skal ha en samfunnsnytte trenger vi eksperter innen feks. økonomi, byplanlegging, elektronikk, kybernetikk (automatiseringsprosesser), helsefag, så vel som datateknologi (AI).

Relevant kompetanse

Gruppen(e) bør ha minst en person med databakgrunn og AI-forståelse. Det er ellers fint om medlemmene er satt sammen på en slik måte at man kan løse de utfordringene som ikke bare har noe med AI direkte å gjøre for å dekke feks. den øknomiske biten, elekroniske delen (sensorikk) og etiske utfordringene, etc.

Om landsbyen

Landsbyen vil bli kjørt som en del av AI-Lab-en på NTNU. Denne beskrivelsen er generisk. Mer spesifikasjon om forskjellige prosjekter vil bli opplyst ved semesterstart avhengig av hvor mange av AI-Lab sine samarbeidspartnerne (Telenor, Equinor, Kongsberg, DnB, DNV-GL, og St. Olavs Hospital) vil være involvert.


Fakta om landsbyen - TDT4859

Emnekode: TDT4859
Landsbytittel: Bruk av AI i praksis
Type: Langsgående
Språk: Norsk/Engelsk
Landsbyleder: Ole Jakob Mengshoel
Kontaktinformasjon: ole.j.mengshoel@ntnu.no
Undervises: Vår 2019
Undervisningssted: Trondheim

Infoboks nettpresentasjoner

Viktig informasjon om EiT:

  • Det unike med EiT er fokuset på samarbeidskompetanse og gruppeprosesser.
  • Undervisningsformen i EiT forutsetter at alle bidrar og er til stede hele semesteret. Derfor er det obligatorisk tilstedeværelse hver landsbydag.
  • I motsetning til mange emner er spesielt de første dagene viktig i EiT. Det er da dere i gruppa blir kjent med hverandre, og diskuterer hva hver enkelt kan bidra med. Dere skal også utarbeide den obligatoriske samarbeidsavtalen, samt begynne å utarbeide en felles problemstilling.
  • Utfyllende informasjon om Eksperter i team finner du på siden for studenter.