Institutt for

Energi- og prosessteknikk

Institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU er en internasjonal drivkraft innen undervisning og forskning på hele energikjeden fra ressurser til sluttbruk. Vi arbeider med hvordan energi skaffes til veie og brukes av mennesker og maskiner på en bærekraftig måte i forhold til helse, klimaendringer og ressursgrunnlag.

Virksomheten vår er organisert i fem faggrupper:


Nyheter

Disputas Tian Li

Tian Li fullførte prøveforelesning og forsvarte sin ph.d.-avhandling den 15.04.15. Tittelen på avhandlingen er: «Gasification of Biomass for Second Generation Biofuel Production».


Nyheter

Disputas Andrea Shmueli Alvarado

Andrea Shmueli Alvarado fullførte prøveforelesning og forsvarte sin ph.d.-avhandling den 08.04.15. Tittelen på avhandlingen er: «Experiments on the droplet field in multiphase pipe flow».


Nyheter

Ny vindturbin-workshop 2015

 Som en oppfølger til suksessfulle Blind Test Workshop 1, 2 og 3 om vindturbin-prediksjoner, kan vi annonsere at en fjerde workshop blir arrangert i Trondheim i oktober.


Nyheter

Disputas Asfafaw Haileselassie Tesfay

Asfafaw Haileselassie Tesfay fullførte prøveforelesning og forsvarte sin ph.d.-avhandling den 18.03.15. Tittelen på avhandlingen er: «Experimental Investigation of a Concentrating Solar Fryer with Heat Storage».


Nyheter

Disputas Kjartan Steen-Olsen

Kjartan Steen-Olsen fullførte prøveforelesning og forsvarte sin ph.d.-avhandling den 12.03.15. Tittelen på avhandlingen er: «Integrated Economic and Physical Information for Environmental Footprint Modelling».


 • Foto: forskning vindtunnel

   

   

   

 • Foto: forskning forbrenning
 • Foto: blad og industri
 • Foto: forskning matteknologi
 • Foto: varmesøkende kamera

Instituttkontoret

Telefon: (+47) 73 59 38 60
Faks:(+47) 73 59 35 80
E-post:ept@ivt.ntnu.no

Besøksadresse:
Varmeteknisk Lab, Gløshaugen

Postadresse:
Kolbjørn Hejes v 1B
Institutt for energi- og prosessteknikk
7491 Trondheim