Petroleumsfag - masterstudium (5-årig)
Petroleumsfag
Petroleumsfag - masterstudium (sivilingeniør) (5-årig)
- MasterFulltid, 5 år
- Studiested
Trondheim
- Opptakskrav Se opptak
- Studieplasser 22
- SpråkNorsk
- Søknadsfrist
Ønsker du å studere petroleumsfag? Se sivilingeniørstudiet georessurser og geoteknologi
En nøkkel i det store energiskiftet
Petroleumsingeniørene skal også være med å finne løsninger på utfordringen med klimagassutslipp som verden står overfor.
Vi beveger oss mot et energiskifte og et nullutslippssamfunn. Kunnskapen som petroleumsingeniørene har, kan brukes til å utvikle og ta i bruk lavkarbonløsninger som karbonfangst- og lagring, hydrogenproduksjon og flytende havvind.
For at petroleumsbransjen kan realisere det grønne skiftet trenger vi petroleumsingeniører som kan være med å forbedre og finne nye løsninger.
Petroleumsfag består av generell naturfag, ingeniørfag og datateknologi. Du lærer blant annet å finne og utvinne olje- og gassressurser på best miljømessig og økonomisk vis, sikring av oljefelt og å anvende og utvikle ny teknologi som kutter klimagassutslipp.
Petroleumsingeniører fra NTNU er ettertraktet i arbeidsmarkedet. De aller fleste petroleumsstudentene går rett fra studier til jobb. Du kan blant annet jobbe i store olje- og energiselskaper, konsulentfirmaer og privat eller offentlig sektor. Du kan jobbe offshore, på land, nasjonalt eller internasjonalt.
Studiehverdagen består av forelesninger, øvinger, laboratoriearbeid og ekskursjoner. Du jobber mye sammen med dine medstudenter. Linjeforeningen for petroleumsfag er Bergstudentenes forening.
Sivilingeniørutdanningen i petroleumsfag er et 5-årig masterprogram. Etter de to første årene, som er felles for alle, velger du studieretning innen Petroleumsgeologi eller Petroleumsteknologi. De to siste årene spesialiserer du deg videre.
Vi anbefaler at du drar ett eller to semester på utveksling i løpet av studiet.
Normalt gjelder følgende opptakskrav: Generell studiekompetanse, Matematikk R1 + R2, Fysikk 1 og karakteren 4 eller bedre fra vgs i Matematikk R2 eller tilsvarende.
For opptaket 2021 var poenggrensen 50,5 for ordinær kvote, 51,5 i førstegangsvitnemålkvoten.
Søknadsfrist 15. april
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.