<h1 class="display-custom pb-4">Studiemiljø</h1>

Ingeniørgeologi - masterstudium 5-årig (sivilingeniør)

Studiemiljø

Studenter spiller spill på kontoret til Bergstudentenes forening, linjeforeningen for studenter på ingeniørgeologi. På kontoret er det alltid noen å ta en prat eller en kaffe sammen med. Foto: Geir Mogen/NTNU.
Studenter spiller spill på kontoret til Bergstudentenes forening, linjeforeningen for studenter på ingeniørgeologi. På kontoret er det alltid noen å ta en prat eller en kaffe sammen med. Foto: Geir Mogen/NTNU.

Som student innen ingeniørgeologi vil du være en del av en klasse på omtrent 25 studenter. Du blir godt kjent med dine medstudenter og studenter fra andre studieprogram som tilhører linjeforeningen "Bergstuderendes Forening".

 

Studentmentor

Som ny student får du tildelt en studentmentor. Du blir automatisk med i en mentorgruppe. Studentmentoren er en student fra samme studieprogram som gir deg praktisk informasjon, deler av sine erfaringer og vil være tilgjengelig for å svare på små og store spørsmål om studiet og studentlivet. I mentorgruppen vil dere i felleskap finne fram faglige og sosiale aktiviteter for det første semesteret.

Lurer du på hva mentorene finner på gjennom et semester?

Følg IV Studenten på Instagram:

Undervisning

Studiehverdagen som student på ingeniørgeologi består av forelesninger, regneøvinger, datamodellering, laboratorieundervisning, gruppearbeid, feltundervisning og ekskursjoner. I noen emner har du undervisning sammen med andre sivilingeniørprogram på NTNU mens i andre emner har du undervisning kun med klassen din.

De to første årene har du de fleste forelesningene på Campus Gløshaugen. Fra tredje studieår holder du til på Petroleumsteknisk senter (PTS) ved Lerkendal. Det er gåavstand fra Campus Gløshaugen til PTS.

Det er gode muligheter for å få leseplass på PTS. Studenter i 4. og 5. studieår tilbys egne arbeidsplasser.

Ekskursjoner

I løpet av studiet får du dra på flere ekskursjoner rundt om i Norge og eventuelt i utlandet. Du får blant annet besøke industribedrifter, tunnel- og anleggsprosjekter og naturområder som krever spesielle tiltak med tanke på miljø.

I 4. studieår får klassen mulighet til å arrangere en hovedekskursjon til bedrifter og anlegg i utlandet.

Studenter på ingeniørgeologi er på ekskursjon. Ekskursjoner og feltkurs er en del av undervisningsopplegget på ingeniørgeologi. På ekskursjoner/feltkurs får du for eksempel studere landskap, kartlegge berggrunnen og lære om praktiske problemstillinger med byging av tunneler og fjellanlegg. Foto: Geir Mogen/NTNU.
Studenter på ingeniørgeologi er på ekskursjon. Ekskursjoner og feltkurs er en del av undervisningsopplegget på ingeniørgeologi. På ekskursjoner/feltkurs får du for eksempel studere landskap, kartlegge berggrunnen og lære om praktiske problemstillinger med bygging av tunneler og fjellanlegg. Foto: Geir Mogen/NTNU.

Studentforening

Studentforening

Ikon Bergstuderendes Forening

Bergstuderendes forening (BSF) er linjeforeningen til Tekniske geofag, Petroleumsfag, Geologi og Materialteknologi. Den skaper samhold, liv og røre blant studentene. Linjeforeningen bygger også nettverk mellom studenter og næringslivet.

Det blir arrangert blant annet fadderuke, immatrikuleringsfest, bedriftspresentasjoner og andre sosiale arrangement. Linjeforeningen har flere underkomitéer som du kan bli medlem i, for eksempel kor, idrettslag eller korps.

Linjeforeningen har en egen hytte på Røros. Hver høst blir det arrangert hyttetur for førsteårsstudentene.

Få et innblikk i BSF på Instagram: bergstud eller på nettsiden til linjeforeningen.


Student i Trondheim

Student i Trondheim

Krysspublisert:ID: 1285068992

Strindens Prominadeorkester på Immatrikuleringen. Foto.
Strindens Promenade Orchester på Immatrikuleringen Foto: Kai T Dragland/ NTNU

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 210 000 innbyggere og over 37 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
​​​​​​
 Finn en studentaktivitet

SoMe

 

FÅ INFORMASJON OG STILL SPØRSMÅL OM STUDENTLIVET PÅ NTNU

​ Snapchat​ TikTok    Instagram  YouTube​