Sosialantropologi - masterstudium
Sosialantropologi
Sosialantropologi - masterstudium
Master i sosialantropologi gir deg en unik mulighet til å fordype deg innen felt som for eksempel bærekraft, mobilitet og migrasjon, global ulikhet, teknologi og samfunn, organisasjonsantropologi og annet. Dagsaktuelle temaer i kombinasjon med et selvstendig forskningsprosjekt gjør deg kvalifisert til et mangfold spennende stillinger hvor det kreves inngående kunnskap om sosiale og kulturelle forhold og forskjeller.
I løpet av mastergraden skal du gjennomføre et selvstendig forskningsprosjekt som kan involvere feltarbeid hvor som helst i verden, og ikke minst kan du forske på det du vil. Datainnsamlingen og masteroppgaven bidrar til økt kompetanse, og til at du får inngående kunnskap om det kulturelle og sosiale fenomenet som du velger å studere. Evnen til å omsette praktiske erfaringer fra feltarbeid eller annen datainnsamling til faglig kunnskap, gjør deg ettertraktet på arbeidsmarkedet.
Studiestart 2025
Masterprogrammet i sosialantropologi gir deg muligheten til å ta et dypdykk i den tematikken du synes er mest interessant. Du kan dra på feltarbeid hvor som helst i verden og forske på det du vil. Eksempelvis hvilke etiske dilemma vi står ovenfor ved økt bruk av kunstig intelligens i våre hverdagsliv? Hva vil du finne ut av ved å studere den norske matkulturen, klimaflykninger eller lokalbefolkningers respons på økt inflasjon i verden?
Hvilken rolle spiller mennesker i møte med energiomstilling og bærekraftsproblematikker? Og hvordan tenker amerikanere omkring tillit til myndighetene i lys av økt politisk polarisering? Hva uttrykkes i den offentlige debatten i Norge omkring aktiv dødshjelp, eller hvordan kommuniserer spillere i Call of Duty? Dette er noen eksempler på hva som er mulig å forske på i en master i sosialantropologi.
Sosialantropologer har en unik rolle som kulturoversettere i globaliseringens tidsalder, hvor nye kontaktflater gjør oss både forskjellige og like på nye måter. Du kan for eksempel jobbe i multinasjonale industrikonsern, med bistands- og utviklingsarbeid, med å tilrettelegge for flyktninger og asylsøkere, som journalist eller i statlige organer som blant annet politiet, UDI eller arbeidstilsynet.
Hvordan er undervisninga og hva gjør linjeforeninga på studiet?
Masterprogrammet i sosialantropologi er på 120 studiepoeng, gjennomføres normalt over to år, og består av obligatoriske emner, ett helt semester med feltarbeid eller annen datainnsamling, og masteroppgaven.
Søknadsfrist er 15. april. Det er ett opptak i året, og du søker om opptak via NTNUs søknadsweb.
Vi tar årlig opp 10 studenter
Kontakt gjerne våre studieveiledere på
e-post: kontakt@igs.ntnu.no
eller telefon: (+47) 73 41 29 62
Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Bygg 7, nivå 4.
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg og generelle spørsmål om studieprogrammet.