Sosialantropologi – masterprogram –2-årig – Trondheim
Sosialantropologi
Fakta
-
Mastergrad -
Heltid - 15. april Søknadsfrist
Hva lærer du?
Hva kan du lære av å følge en familie eller gruppe i Nord-Afrika? Hva vil du finne ut hvis du studerer den norske matkulturen, saunakulturen til finnene eller det indiske kastesystemet? Ved å ta en master i sosialantropologi, får du i masteroppgaven form ditt eget forskningsprosjekt der du gjør deltakende observasjon på feltarbeid. Du får jobbe med det du er aller mest interessert i, uansett hvor det er i verden.
Antropologer har særlige forutsetninger for å si noe om vår mangfoldige globale samtid, slik som transkulturell flyt, multi-kulturalisme, modernisering og migrasjon. Studiet har også nærhet til teknologiske fagmiljøer og aktører i næringslivet, og gir deg gode muligheter til å studere moderne, komplekse organisasjoner. Dette lærer du på studiet.
Opptakskrav
Søknadsfrist 15. april
Det er ett opptak i året, og du søker om opptak via NTNUs søknadsweb.
Vi tar årlig opp 10 studenter. Slik søker du opptak.
Jobbmuligheter
Sosialantropologer har en unik rolle som kulturoversettere i globaliseringens tidsalder, hvor nye kontaktflater gjør oss både forskjellige og like på nye måter. Du kan for eksempel jobbe i multinasjonale industrikonsern, med bistands- og utviklingsarbeid, med å tilrettelegge for flyktninger og asylsøkere, som journalist eller lærer. Dette kan du jobbe med.
Videre studier
Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En doktorgrad kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning.
Du kan også ta videreutdanning eller deltidsstudier. Muligheter for deg som vil studere videre.
Studiets oppbygning
Masterprogrammet i sosialantropologi er toårig.
Masterprogrammet avsluttes med et feltarbeid og en masteroppgave, hvor du får øvelse i å arbeide selvstendig med en problemstilling. Du skriver masteroppgaven i samarbeid med din veileder. Slik er studiet bygd opp.
Studiemiljø
Hvordan er undervisninga og hva gjør linjeforeninga på studiet? Studiehverdagen på sosialantropologi.
Utveksling i utlandet
På master i sosialantropologi har du mulighet til å ha et utenlandsopphold ved å gjøre feltarbeid i utlandet. Utveksling i løpet av studiet.
Kontakt
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg og generelle spørsmål om studieprogrammet. Slik tar du kontakt med oss.
- Studieprogramkode: MSANT
- Gradsnavn: Master i sosialantropologi
- Studiepoeng: 120
- Ansvarlig: Institutt for sosialantropologi
- Studiested: Trondheim
11 gode grunner til å velge NTNU
Alle studenter har sine gode grunner til å velge NTNU - her er noen av dem