Hva lærer jeg - Energi og miljø - masterstudium (2-årig)
Hva lærer du?
Du lærer om samspillet mellom ulike energiløsninger. Programmet dekker energibruk i bygninger, planlegging av energiforsyningssystemer og sammenhengen mellom energi, økonomi og miljø.
Du lærer å planlegge og drifte morgendagens energisystem for en mer effektiv og fornuftig bruk. Du får ferdigheter i å definere, modellere og analysere komplekse problemer innenfor energifeltet. Videre lærer du å gjennomføre utrednings- og planleggingsoppgaver, samt å ta velbegrunnede beslutninger om relevante metoder. Disse metodene kan brukes til å løse ulike utfordringer innenfor energibransjen.
Du får et internasjonalt perspektiv og blir forberedt til å bidra med nyskapning og innovasjonsprosesser innen energifeltet.
Du spesialiserer deg innenfor en våre tre hovedprofiler, basert på din bakgrunn:
Energibruk i bygninger
Denne hovedprofilen legger vekt på energiforsyning og -bruk i bygninger gjennom emner som dekker varme og ventilasjon, inneklima, el-installasjoner, belysning og varmepumper. Og hvordan man skal planlegge og drifte anleggene optimalt.
Energiforsyning
Hovedfokus er planlegging og drift av lokale, regionale og nasjonale energiforsyningssystemer med forskjellige energibærere, slik som elektrisitet, varme og gass. Siden det elektriske kraftsystemet er en svært sentral del av energiforsyningen, forutsetter denne hovedprofilen større forkunnskaper i elektroteknikk enn de andre hovedprofilene.
Energi- og prosessteknikk
Her får du studere hele energikjeden. Hvordan energi konverteres fra en form til en annen i for eksempel vindturbiner eller vannkraftverk og hvordan energien kan utnyttes effektivt i industrielle prosesser. Du vil få gode kunnskaper innenfor fagområder som varme-, forbrennings- og strømningsteknikk. Du kan velge en mer eksperimentell eller numerisk retning på studiene.