Studiets oppbygning

Master i helsesykepleie

Studiets oppbygning

Heltidsstudie over to år. Arbeidsinnsatsen tilsvarer 40 timers uke. Studiet følger Forskrift om nasjonal retningslinje for helsesykepleierutdanning.
Studieprogrammet baserer seg i utgangspunktet på fysisk undervisning og fysisk fremmøte. I Trondheim er campusbaserte læringsaktiviteter fordelt på alle ukene i semesteret, mens i Ålesund er læringsaktivitetene konsentrert om samlingsuker. I første semester har Master i helsesykepleie i Trondheim og Master i folkehelse samme undervisning.

Undervisnings og læringsaktivitetene i studiet er tilpasset oppgaver og tematikk for en best mulig læringseffekt:

  • Forelesninger
  • Gruppearbeid
  • Seminarer
  • Simulering
  • Selvstudier
  • Ferdighetstrening
  • Fremlegg
  • Arbeidskrav

Oppbygning

Studiet består i hovedsak av obligatoriske helsesykepleierfaglige emner som skal dekke bredden av problemstillinger du vil møte i jobben som helsesykepleier. Du får innføring i forskningsmetode som danner grunnlaget for eget forskningsarbeid i masteroppgaven.

Avslutte etter 90 studiepoeng

Det er mulig å avslutte studiet etter 90 studiepoeng. Du får da en bevitnelse på fullført videreutdanning i helsesykepleie. Det kvalifiserer deg til å jobbe som helsesykepleier, men du oppnår ikke mastergrad. Du må gi instituttet beskjed om du ønsker å avslutte etter 90 studiepoeng, innen 15. april første studieår.

Praksis

Master i helsesykepleie har 10 uker praksis fordelt på praksisperioder å to og åtte uker. Praksis gjennomføres i kommunehelsetjenesten.

I løpet av praksisperioden får du erfaring med å arbeide med ulike aldersgrupper, målgrupper og problemstillinger på helsestasjon og i skolehelsetjenesten. Praksisstudiene er obligatoriske og skjer på fulltid (fire dager + én studiedag i uken). 

NTNU skaffer praksisstudieplasser og er ansvarlig for fordeling av studenter. Praksis skal gjennomføres i kommuner der NTNU har samarbeidsavtaler. Det er ikke mulig å søke unntak fra dette, og det er ikke anledning til selv å skaffe seg praksisstudieplass. Det er heller ikke mulig å gjennomføre praksisstudiene i hjemkommune, egen bydel eller på eget arbeidssted (helsestasjon/skole der du har eller har hatt et arbeidsforhold).

  • Studenter ved NTNU i Ålesund gjennomfører sin praksis i Møre og Romsdal, Nordfjord og øvre deler av Gudbrandsdalen og Ottadalen.
  • Studenter ved NTNU i Trondheim gjennomfører sin praksis i Trøndelag fylke.

Retningslinjer for gjennomføring og vurdering av praksisstudier ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Studieplan detaljer

Her kan du ta en kikk på obligatoriske og valgbare emner fordelt på år og semester.

Gå til studieplan