Emne - MSc thesis, professional master - TS500713
TS500713 - MSc thesis, professional master
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Masteroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurderingsform | Vekting | Varighet | Hjelpemidler | Delkarakter |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 100/100 | 1 semestre |
Faglig innhold
Skal defineres individuelt
Læringsutbytte
Inneha avansert kunnskap innen ledelsesfeltet (inkludert risiko, problemstillinger og krisehåndtering), og spesialisert innsikt i ledelse av krevende operasjoner.
Inneha grundig kunnskap om de vitenskapelige teoriene og metodene som er levert av ledelse (inkludert risiko, problemstillinger og krise) ledelse).
Kunne analysere faglige problemer på grunnlag av historie, tradisjoner, egenart og plassering i samfunnet til det faglige ledelsesfeltet (inkludert risiko, problemstillinger og krisehåndtering).
Være i stand til å anvende teori undervist i fagene i masterprogrammet til enkelt å løse nye problemer.
Være i stand til å planlegge, lede og rapportere krevende operasjoner
Være i stand til å relatere teori og begreper til bevis på en systematisk måte, og å trekke passende konklusjoner basert på bevisene.
Være i stand til å søke informasjon og etablere ny dybdekunnskap.
Kunne analysere og behandle ulike informasjonskilder kritisk og bruke dem til å strukturere og formulere vitenskapelige argumenter.
Kunne gjennomføre et uavhengig, men begrenset forskningsbasert utviklingsprosjekt angående krevende operasjoner under veiledning og i samsvar med gjeldende normer for forskningsetikk.
Kunne kritisk evaluere eget arbeid i et objektivt og vitenskapelig lys.
Kunne analysere relevante faglige, profesjonelle og forskningsetiske problemer.
Kunne anvende hans / hennes kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å utføre avanserte oppgaver og prosjekter.
Kunne formidle omfattende uavhengig arbeid og terminologi angående ledelse av krevende operasjoner.
Være i stand til å kommunisere rundt faglige spørsmål, analyser og konklusjoner om ledelse av krevende operasjoner, både med spesialister og det generelle publikum.
Være i stand til å bidra til nye tenke- og innovasjonsprosesser innen ledelse av krevende operasjoner
Læringsformer og aktiviteter
Masteroppgaven kan skrives som en individuell rapport eller som en gruppe på opptil 2 studenter. Studenten(e) vil få oppnevnt en veileder fra NTNU i Ålesund og eventuelt en ekstern veileder fra en bedrift som oppgaven skal/kan skrives for. Avhandlingen vil bli evaluert av en intern og en ekstern sensor.
Obligatorisk oppgave: En forstudierapport med en plan for arbeidet som skal utføres, må leveres innen 3 uker etter oppstartarbeidet. Et A3-ark som illustrerer arbeidet skal inkluderes i denne forstudien. En mal for denne presentasjonen er tilgjengelig på nettstedet for masterstudiet. Dette arket bør oppdateres når masteroppgaven leveres. Skrevet oppgave må leveres. Kandidaten må gjennomføre en muntlig presentasjon og lage en plakat / utstilling av verket. Sensoren og personalet kan stille spørsmål som en del av presentasjonene.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatorisk arbeidskrav
Mer om vurdering
Skriftlig avhandling, muntlig presentasjon og plakat / utstilling Hensikten med masteroppgaven er å tjene som en demonstrasjon av studentens ferdigheter. Veileder skal evaluere den fullstendige oppgaven som er sendt inn til evaluering. Som relevant kan andre faktorer som studentens uavhengige bidrag og hans / hennes evne til å holde seg på den avtalte timeplanen vurderes i evalueringsprosessen. Oppgaven skal skrives som en forskningsrapport med sammendrag, konklusjon, litteraturreferanser, tabell av innhold osv. Under utarbeidelse av teksten skal kandidaten gjøre en innsats for å lage en godt arrangert og velskrevet rapport. For å lette evalueringen av oppgaven er det viktig å kryssehenvisning, tabeller og figurer. I tillegg skal søkeren gjennomføre en prøveforelesning på 45 minutter. I prøveforelesningen forventes det at kandidaten presenterer sitt eget arbeid i en vitenskapelig teori og forskningssammenheng. Til slutt vil det bli gjennomført en muntlig høring. Videre skal en 1-sides plakat (A3) som beskriver forskningsomfang, mål, metoder og konklusjoner presenteres. Oppgaven skal leveres i NTNU i Aalesunds Learning Management System INSPERA som en pdf -fil.Hvis MA-avhandlingen din får en F eller Fail, kan en ny avhandling eller en betydelig omarbeidet avhandling sendes inn for en ny og endelig evaluering. Kontinuasjonseksamen: På slutten av neste semester.
Spesielle vilkår
Vurderingsmelding krever godkjent undervisningsmelding samme semester. Obligatorisk aktivitet fra tidligere semester kan godkjennes av instituttet.
Krever opptak til studieprogram:
Operativ maritim ledelse (830MDO)
Anbefalte forkunnskaper
Oppfylt 60 studiepoeng og bestått i alle obligatoriske fag
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
30.0 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2020
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2021
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Ålesund
- Organisasjon og ledelse
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Masteroppgave
- Termin Statuskode Vurderings-form Vekting Hjelpemidler Dato Tid Digital eksamen Rom *
-
Høst
ORD
Oppgave
100/100
Utlevering 09.12.2020
Innlevering 18.12.2020
Utlevering 17:00
Innlevering 12:00
INSPERA -
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Oppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"