course-details-portlet

RAD6051 - Styrkebaserte læringsfellesskaper - teorier og praksiser

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Muntlig eksamen
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Muntlig eksamen 100/100

Faglig innhold

Inngående teoretisk innføring i styrkebaserte tilnærminger. -Inngående teoretisk innføring i organisasjonslæring med fokus på positiv organisasjonsteori, overskuddstilnærminger og offensive strategier i arbeid med lærings- og utviklingsarbeid -Kan anvende sentrale modeller, teorier og metoder innen styrkebasert tilnærming: -Inngående teoretisk og praktisk innføring i prosesslederrollen -Inngående teoretisk og praktisk innføring i vurdering for læring som bygger på AI-prinsipper

Læringsutbytte

KunnskaperKandidaten har:-Har inngående kunnskap om det styrkebaserte fagfeltet-Har inngående kunnskap om sosialkonstruksjonisme og hvilke implikasjoner disse perspektivene kan ha i lærings- og utviklingsarbeid i skolen eller andre organisasjoner-Har inngående kunnskap om positiv psykologi med fokus på betydning av styrker og positive følelser i lærings- og utviklingsarbeid-Har inngående kunnskap om hvordan bruke styrkebaserte tilnærminger i lærings- og utviklingsarbeid-Har kunnskap om ledelse av relasjonelle læringsprosesserFerdigheterKandidaten kan:-Kan planlegge og gjennomføre/lede styrkebaserte prosesser, for eksempel i en klasse, skole, organisasjon og lokalsamfunn-Kan ta i bruk ulike metoder som brukes innen det styrkebaserte praksis- og kunnskapsfeltetGenerell kompetanseKandidaten har:-Kan analysere relevante faglige, praktiske og forskningsetiske problemstillinger med bruk av styrkebaserte tilnærminger-kan anvende kunnskaper og ferdigheter innenfor styrkebaserte tilnærminger i sine arbeidskontekster-kan formidle omfattende selvstendig arbeid og behersker styrkebaserte tilnærminger i sine arbeidskontekster-kan kommunisere om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innenfor styrkebaserte tilnærminger, både med spesialister og til allmennheten‒kan bidra til nytenking og i innovasjonsprosesser innen styrkebaserte tilnærminger

Læringsformer og aktiviteter

Samling over 9 dager. Læringsplattformen Blackboard og Skype for Business.Studentene er medansvarlige både for sitt eget og medstudentenes læringsutbytte. Det prosessbaserte perspektivet i faget forutsetter deltakelse på samlingene. Deltagelse på samlingene er også viktig med tanke på gjennomføringen av arbeidskravene i faget, og for å utvikle et spennende og utfordrende læringsmiljø. Det er derfor et generelt krav om 80 % deltakelse i undervisning i alle fag i studiet.

Obligatoriske aktiviteter

  • Deltakelse i prosjektarbeid
  • Refleksjonsnotat

Mer om vurdering

Det vil bli gjennomført muntlig eksamen i grupper. Studentene skal delta i vurderingen av hverandre og det vil bli lagt vekt på anerkjennende vurderingsformer og valuering. For å fremstille seg for muntlig eksamen må alle arbeidskravene være bestått, dette innebærer deltagelse på prosjektarbeidet, og innlevering av refleksjonsnotat om prosjektarbeidet.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Etter- og videreutdanning på masternivå ved Institutt for pedagogikk og livslang læring – med egenfinansiering (RADEVUM)

Forkunnskapskrav

Bachelorgrad

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
RAD6050 7.5 HØST 2021
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  15.0 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2024

Undervisningsspråk: -

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Rådgivning
Kontaktinformasjon

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Muntlig eksamen

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Muntlig eksamen 100/100
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU