course-details-portlet

FY6020 - Lys, optikk og fysikkfaget i skolen

Om emnet

Det tilbys ikke lenger undervisning i emnet.

Faglig innhold

Fysikkfaglig: - Modeller i fysikk. - Refleksjon, refraksjon, polarisasjon, Huygens’ prinsipp, interferens, diffraksjon, speil og linser. Fagdidaktikk: - Læringsteori, undervisningsmetoder og motivasjon. - Læreplaner, planlegging og vurdering. - Elevers forutsetninger og tilpasset opplæring.

Læringsutbytte

Kunnskap Kandidaten har - grunnleggende forståelse om lysets egenskaper, geometrisk optikk og diffraksjon - kunnskap om teknologisk anvendelse av optikk - kunnskap om læringsteori og fagdidaktikk i fysikk Ferdighet Kandidaten kan - beskrive og analysere problemstillinger i optikk - bruke matematikk til å løse problemer i optikk - bruke eksperimentelle metoder og digital programvare til å demonstrere og utforske problemstillinger i optikk - analysere læreplanen og bruke den i planlegging og gjennomføring av fysikkundervisning - gi formativ og summativvurdering i fysikk - gi variert og tilpasset undervisning i fysikk Generell kompetanse Kandidaten kan - formidle fagstoff og resultater - utnytte kompetanse i fysikk på nye problemstillinger - utnytte egen fysikk-kompetanse til å planlegge og gjennomføre god undervisning

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger, laboratoriearbeid og arbeid i grupper på samlingene. Mellom samlingene: Individuelle innleveringer, samarbeid med andre studenter og veiledning på Blackboard (NTNUs e-læringsplattform). Nettbasert veiledning. Det legges vekt på at undervisningen på samlingene skal gjøre studentene i best mulig stand til å arbeide individuelt videre mellom samlingene. I tillegg prioriteres læringsaktiviteter på samling som studenten ikke kan gjøre individuelt, f.eks. laboratoriearbeid. Emnet er nettbasert med to obligatoriske samlinger. Forventet arbeidsinnsats i emnet er 225 timar. Obligatoriske aktiviteter Deltakelse på samlingene. Skriftlige innleveringer levert i Blackboard mellom samlingene. 80% av innleverte oppgaver må være godkjent for å kunne bli oppmeldt til eksamen.

Obligatoriske aktiviteter

  • Deltakelse på samlingene
  • Skriftlige innleveringer levert i Blackboard mellom samlingene

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Etter- og videreutdanning ved Institutt for lærerutdanning på bachelornivå (PLUEVU)
KOMPiS Fysikk 2, 8.-13. trinn (KFYS2-8-13)

Forkunnskapskrav

Kompetanse i matematikk tilsvarende R2 fra videregående skole

Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videreutdanning lavere grad

Undervisning

Ingen

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Fysikk
Kontaktinformasjon

Ansvarlig enhet
Institutt for fysikk

Administrativ enhet
Prorektor for utdanning

Eksamensinfo

  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU