course-details-portlet

EP8125

Energilagring

Velg studieår

Vurdering og obligatoriske aktiviteter kan bli endret frem til 20. september.

Studiepoeng 7,5
Nivå Doktorgrads nivå
Undervisningsstart Vår 2026
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Engelsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Oppgave

Om

Om emnet

Faglig innhold

Faget fokuserer på samspillet mellom energilagringsformene varme, hydrogenteknologi, og batteriteknologi . Faget tar for seg både transport- og stasjonærsektoren. Faget tar for seg lokal lagring tilknyttet solcelleinnsatalsjoner i bygninger og energilagringsløsninger i tilknytning til vindparker.

Læringsutbytte

Studentene vil lære: - å effektivt lese vitenskapelige artikler og å hente ut relevant informasjon til bruk i vitenskapelig forskningsartikler eller review-artikler. - hvordan du raskt oppretter struktur for et vitenskapelig forskningsartikkel. - hvordan ulike typer energilagringsteknologier dekker ulike behov og hvordan samspillet mellom de ulike teknologifeltene kan brukes til å best mulig balanse i hybride systemer eller felles energimarkeder.

Læringsformer og aktiviteter

En kombinasjon av forelesinger, kollokvie, og selvstudium sammen med veiledning innen artikkelskriving vil utgjøre læringsaktivitetene. --- Vurderingen vil være basert på innlevert rapport som må skåre 70% for å gi bestått karakter. En innlevert vitenskapelig rapport, basert på et utvalg av gjennomgåtte vitenskapelige artikler og noen utvalgte tilpassede vitenskapelige artikler, danner grunnlag for vurdering. Rapporten må oppnå en score på 70% for å være bestått.

Kurset gis hvert tredje semester. Vår 2026 - høst 2027 - Vår 2029

Kursmateriell

"Engineering Energy Storage" 2025, av Burheim og Lamb og et utvalg av vitenskaplelige artikler innen fagområdet energilagring og bioenergi vil være hovedvekt av pensum. Et utvalg av spesielt tilrettelagte vitenskapelige artikler vil være tilleggspansum.

Fagområder

  • Energi- og prosessteknikk

Kontaktinformasjon

Eksamen

Eksamen

Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Ordinær eksamen - Vår 2026

Oppgave
Vekting 100/100 Eksamenssystem Inspera Assessment