course-details-portlet

EP6004

Batteriteknikk 2 - Produksjon

Velg studieår

Det tilbys ikke lenger undervisning i emnet.

Studiepoeng 2,5
Nivå Videreutdanning høyere grad
Undervisningsspråk Engelsk og norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Hjemmeeksamen

Om

Om emnet

Faglig innhold

•Produksjonsprinsipper

•Energi i produksjon

•Morfologibehov

•Laboratorieøvelser; å lage og teste batterier

Læringsutbytte

Kunnskap:

Kandidaten forventes å kjenne/kunne

•Ulike blandeteknikker

•Ulike elektrodeproduksjonsruter; NMP-, vann-, halvfast-, elektrodespray- og elektrisk feltavsetningsbasert elektrodestøping. Tørrromsdrift.

•Tørketeknikker og energi/materialgjenvinning

•Kalendering(valsing), skjæring og pakking.

•Laboratorieelektrodeproduksjon.

•Cellemontering; knapp-, sylindrisk-, prismatisk- og posecelle

•Elektrolyttfylling

• Dannelse, kvalitetsvurdering og aldringsmekanismer i en LIB.

•SEI-dannelse og rolle til SEI

Ferdigheter:

•Beskrive prosesseringsruter og deres relaterte tørre romforhold og energibehov.

•Forstå virkningen av ulike morfologiske egenskaper.

•Lag og sett sammen en knappcelle ved hjelp av mikser, tapecaster og hanskerom

•Beskriv rollen til SEI i dannelse og aldring

• Beskriv aldringsfaktorer for ulike LIBer

Kunnskap:

•Kandidaten kan evaluere og sammenligne ulike elektrodebehandlingsruter

•Kandidaten kan lage en elektrode, sette sammen en knappcelle og teste den elektrisk.

•Kandidaten kan skille mellom ulike egenskaper knyttet til produksjon og vurdere kvaliteten på LIB kvalitativt.

•Kandidaten kan vurdere forventet aldring basert på ulike driftsforhold

Læringsformer og aktiviteter

8 ganger 45 minutters forelesing.

2 laboratorieøvelser.

Mer om vurdering

Skriftlig 2 timer digital hjemmeksamen. Karakterer A-F, der A er best og F er ikke-bestått

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Etter- og videreutdanning teknologi, IV-fak (EVUIVC0)

Forkunnskapskrav

EP6003 Batteriteknikk 1

Kursmateriell

Utlevert materiale, notater og artikler.

Fagområder

  • Energi- og prosessteknikk

Kontaktinformasjon

Eksamen

Eksamen

Vurderingsordning: Hjemmeeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer

Ordinær eksamen - Høst 2025

Hjemmeeksamen
Vekting 100/100 Varighet 2 timer Eksamenssystem Inspera Assessment

Ordinær eksamen - Vår 2026

Hjemmeeksamen
Vekting 100/100 Varighet 2 timer Eksamenssystem Inspera Assessment