Emne - Sjømat, trygghet og helseeffekter - BT3125
Sjømat, trygghet og helseeffekter
Velg studieårOm
Om emnet
Faglig innhold
Dette emnet vil gi studentene en oversikt over helserisikoer knyttet til sjømat inkludert identifisering, karakterisering og behandling av risikoer (HACCP). Relevante biologiske og kjemiske farer knyttet til sjømat vil bli presentert, inkludert patogene bakterier, biogene aminer, virus, parasitter, akvatiske biotoksiner og miljøgifter. Kvantitative mikrobiell økologi, matematisk modellering og programvare for å evaluering og styring av biologiske riskikoer i foredling av distribusjon av sjømat helt fram til forbruker. Kvantitative effekter av sjømat på human helse vil bli presentert og evaluert sett i lys av både biologi til råstoffene og forbrukeradferd.
Læringsutbytte
Etter å ha tatt dette kurset skal studenten være istand til å foreta risikovurdering og - styring samt risk- nytte vurdering knyttet til sjømat, foredling, emballering, distribuering og forbruk. Studenten skal være istand til å identifisere hvordan ulike foredlings- og distribusjonsparametre vil virke inn på sikkerhet og helseeffekter til sjømat.
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger (150h), øvinger (50h). Emnet undervises på engelsk, og eksamen vil kun bli gitt på engelsk. Emnet gis som elæring, forelesningene vil bli gitt som podcasts og det vil være et webmøte hver uke for å diskutere innhold i forelesningene og diskutere øvingene som er gitt i tilknytning til forelesningene.
Obligatoriske aktiviteter
- Innleveringer
Mer om vurdering
Ved utsatt eksamen (kontinuasjonseksamen) kan skriftlig eksamen bli omgjort til muntlig eksamen.
Anbefalte forkunnskaper
Noe kunnskap om mikrobiologi
Kursmateriell
Vil bli oppgitt ved kursstart
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra |
---|---|---|
BT2115 | 7,5 sp | Høst 2014 |
Fagområder
- Bioteknologi
Kontaktinformasjon
Eksamen
Eksamen
Ordinær eksamen - Høst 2024
Skriftlig skoleeksamen
Oppgitt rom kan endres og endelig plassering vil være klar senest 3 dager før eksamen. Du finner din romplassering på Studentweb.