Emne - Transformasjon og ny bruk av bygningsarven - AAR6042
AAR6042 - Transformasjon og ny bruk av bygningsarven
Om emnet
Undervises ikke studieåret 2020/2021
Faglig innhold
Mer og mer av vår bygningsmasse skal håndteres som verneverdig. Samtidig endres forvaltningen av bygningsarven der forvaltningsansvar i økende grad overføres til private aktører. Byplan-, byggesak- og bygningsvernprosesser blir gjenstand for forhandlinger mellom offentlige og private aktører. Dette krever økt formell og reell kompetanse innen bygningsvernfaget hos mange aktører. Kurset tar utgangspunkt i disse endringsprosessene og setter søkelys på og drøfter verneteoretiske, tekniske og bruksmessige utfordringer. Kurset gjennomgår vernehistorie og verneteorier, introduserer metoder og verktøy til bruk i arbeidet med transformasjons- og verneoppgaver med tanke på å finne gode løsninger der ny bruk tar hensyn til historiske verdier.
Læringsutbytte
Etter fullført kurs KUNNSKAP - skal deltakerne ha utviklet sin kunnskap om vernehistorie og verneteori, og om praktiske metoder og verktøy til bruk i arbeidet med transformasjons- og bygningsvernoppgaver. FERDIGHETER - være bedre i stand til å finne gode løsninger i transformasjons- og verneoppgaver der ny bruk tar hensyn til historiske verdier. GENERELL KOMPETANSE - ha oppnådd en økt forståelse for bevaring og bruk av eldre bygninger og kulturmiljøer.
Læringsformer og aktiviteter
Kurset har en samling som går over tre fulle dager 26. til 28. mars i Trondheim med forelesinger, diskusjoner og gruppearbeid. Samlingen er bare en del av kurset og forutsetter hjemmearbeid både før og etter. Etter samlingen skal deltakerne skrive et essay med bakgrunn i kursets tema, pensum og problemstillinger som diskuteres i kurset. Det blir gitt veiledning på nett.
Mer om vurdering
På grunnlag av pensum, forelesinger og diskusjoner på samlingen, skal deltakerne skrive et essay på et oppgitt tema. Essayet skal vurderes med hensyn til bestått/ikke bestått.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Arkitektur, etter- og videreutdanning (ARAEVU)
Anbefalte forkunnskaper
Noe erfaring med bygningsvern/kulturminnevern gjennom offentlig forvaltning, rådgivning, planlegging eller prosjektering
Forkunnskapskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse. Søkere som ikke tidligere har tatt eksamen ved NTNU, må laste opp dokumentasjon innen søknadsfristens utløp. Søkere som ikke har generell studiekompetanse kan vurderes på grunnlag av realkompetanse for dette kurset.
Kursmateriell
I god tid før samlingen får deltakerne tilsendt en pensumliste til støtte for å skrive et essay på et oppgitt tema.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad
Ingen
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Arkitektur
Ansvarlig enhet
Institutt for arkitektur og teknologi
Administrativ enhet
Seksjon for etter- og videreutdanning
Telefon:
Eksamensinfo
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"