Emne - Arkitektur som teknologisk praksis - AAR4250
AAR4250 - Arkitektur som teknologisk praksis
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Skriftlig skoleeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Skriftlig skoleeksamen | 100/100 | 4 timer | E |
Faglig innhold
Gjennom forelesninger vil kurset gi en innføring i konstruksjoner, materialer og installasjoners betydning i arkitekturen. Kursets er spesielt relevant for studenter som ser for seg samarbeid med arkitekter som sitt mulige framtidige virke og for studenter med spesiell interesse for prosjektering og utforming i sitt eget virke som ingeniører. Dessuten er kurset relevant for arkitektstudenter med interesse for teknologiens plass i arkitekturen. Kursets faglige mål er å utvikle interesse og forståelse for arkitektur som teknologianvendelse, og for konstruksjoner og annet ingeniørarbeid som kulturuttrykk.
Læringsutbytte
GENERELL KOMPETANSE: Emnets mål er å gi kompetanse i arkitektur og ingeniørverk som kulturuttrykk, og å se sammenhengen mellom de teknologiske muligheter som til enhver tid finnes,og de arkitektoniske valg som er tatt. I tillegg til perspektivet på arkitektur som en teknologisk praksis vil kurset også gi studentene en grunnkompetanse i arkitektur sett som både funksjons- og stiluttrykk. KUNNSKAP: Studentene skal etter endt kurs kjenne viktige referanseverk i arkitekturhistorien fram til i dag og forstå ingeniørfagenes bidrag til disse. Videre skal studentene kunne redegjøre for viktige sider ved arkitekturens utvikling og de grunnene som ligger bak denne. FERDIGHETER: Kurset skal gi studentene trening i å «lese» konstruksjoners og annet ingeniørarbeids arkitektoniske rolle i konkrete byggverk og dermed gi grunnlag for å kunne diskutere konstruksjonsutforming, tekniske installasjoner, materialvalg og detaljering på tvers av ingeniør- og arkitektprofesjonene. Kurset skal også gi et grunnlag for å diskutere og evaluere utforming/designvalg i eget virke som ingeniør og arkitekt.
Læringsformer og aktiviteter
Undervisningen inneholder en forelesningsrekke om historisk arkitektur og samtidsarkitektur med vekt på å formidle kunnskap og skape interesse for bygningskulturen som arkitekter og ingeniørers felles arena, med stor vekt på presentasjon av konkrete arkitekturverk. Undervisningen består dessuten i veiledning knyttet til en skriftlig oppgave. Denne skriftlige oppgaven utvikles gjennom semesteret og leveres ca. 3-4 uker før eksamen.
Emneansvarlig skal ved semesterstart informere studentene om det gjennomføres en ekskursjon. Studenter som deltar på ekskursjon, må regne med å betale en egenandel. Studenter som ikke deltar på ekskursjon, vil få tilbud om et alternativt undervisningsopplegg.
Obligatoriske aktiviteter
- Semesterprøve
Mer om vurdering
For å få adgang til eksamen skal semesterprøven være godkjent. Klagerett gjelder kun etter at sluttkarakteren er gitt. Utsatt eksamen legges normalt til august (uke 32/33/(34).
Anbefalte forkunnskaper
Interesse for ingeniørfagenes rolle i arkitekturen og for prosjektering og design innen ingeniørfagene, eller mer generelt for teknologiens innflytelse i arkitekturen. Kjennskap til bygningsprosjektering gjennom eget studium er fordelaktig men ingen forutsetning.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Bygningsteknikk
- Arkitektur- og designhistorie
- Konstruksjonsteknikk
- Arkitektur
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Skriftlig skoleeksamen
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Skriftlig skoleeksamen 100/100 E 27.11.2024 15:00 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater SL110 lilla sone Sluppenvegen 14 58 - Sommer UTS Skriftlig skoleeksamen 100/100 E INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"