Student på europastudier

Student på europastudier Engebret Alejandro Ayala Wol valgte å studere ved NTNU etter utallige anbefalinger fra kjente.

 

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg er født og oppvokst i nærheten av Oslo på ett lite tettsted som heter Kolbotn. Etter å ha besøkt Trondheim ved flere anledninger i løpet av min ungdom oppdaget jeg det fantastiske studentlivet i Trondheim. Etterhvert innså jeg at jeg hadde godt av ett miljøskifte, og det å flytte fra Kolbotn virket som en logisk avgjørelse. Det i kombinasjon med at jeg hadde opplevd hvordan studentlivet var i byen samt utallige anbefalinger fra kjente og ukjente gjorde avgjørelsen relativt lett. 

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Siden jeg har vært en liten gutt har jeg alltid vært meget interessert i historie, politikk og økonomi. Jeg har tidligere studert kinesisk politikk, økonomi og historie noe som var veldig interessant. Men jeg innså fort at fordi det er så mye som skjer i dagens Europa, og hvis jeg ville forstå de ulike prosessene og mekanisme så fremsto Europastudier som ett logisk valg. Ved siden av dette studerer jeg spansk som fremmedspråk. Det valgte jeg fordi jeg er halvt spansk noe som har gjort at jeg er genuint opptatt av å lære noe nytt hver eneste dag. 

Man har utallige muligheter - det finnes linjeforeninger, fotballag, arrangementer, verv og masse annet


Hvordan er det å være student ved NTNU?

NTNU er meget bra. Man har utallige muligheter - det finnes linjeforeninger, fotballag, arrangementer, verv og masse annet. Det akademisk miljøet er utmerket og foreleserne vi har brenner etter å lære bort kunnskapen de sitter med. Jeg har også møtt mange utrolig mange flotte og hyggelige mennesker både studenter, og professorer. 

Studentfritid?

Mine normale dager som student er at jeg ofte sitter på lesesalen fra klokken åtte til fire på ettermiddagen gjennom semesteret. Jeg har erfart at jeg har tid til å drive med det meste jeg har lyst til i min fritid. Enten det er å ta en kaffe med mine medstudenter i kollokviegrupper og fortsette lesingen utover kvelden, eller det er å trene eller å spille fotball. Det er masse av sosiale aktiviteter. Noe til en hver smak. Alt avhenger av hvordan du disponerer fritiden, og hva du liker.

Har du vært/skal du på utveksling i forbindelse med studiet?

Våren 2015 var jeg så heldig å få reise på en måneds utveksling til Santiago de Compostela i Nord Spania. Det er en av de kuleste opplevelsene i mitt liv. Vi ble en sammensveiset gjeng som hadde det skikkelig kult. Vi fikk tid til masse sosiale utflukter samtidig som vi lærte utrolig mye. Jeg anbefaler definitivt å reise utenlands til alle der ute, og jeg skal selv gjøre det om jeg blir gitt muligheten i fremtiden.