Samfunnsøkonomi – årsstudium

Samfunnsøkonomi – årsstudium

Samfunnsøkonomi - årsstudium

studyprogramme-autofacts-portlet

  • ÅrsstudiumFulltid, 1 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 50
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ÅSØK, Tue Apr 16 04:13:20 CEST 2024 | AR

Samfunnsøkonomi er vitenskapen om samfunnets bruk av knappe ressurser; arbeidskraft, naturressurser, produksjonsutstyr og teknologisk kunnskap.

Et årsstudium i samfunnsøkonomi passer for deg som er interessert i samfunnsspørsmål og økonomiske forhold, og som ønsker å lære grunnleggende mikro- og makroøkonomi, økonomiske modeller og matematiske metoder.

Samfunnsøkonomi handler om hvordan samfunnet bruker sine knappe ressurser. Enten det er snakk om arbeidskraft, utstyr eller kunnskap, forsøker samfunnsøkonomer å forstå hvordan disse ressursene kan brukes på best mulig måte for hele samfunnet.

Et årsstudium gir deg grunnleggende kunnskap om mikro- og makroøkonomi, og du får en innføring i økonomiske modeller og matematiske metoder som brukes av samfunnsøkonomer.

Les mer om hva du lærer

Et årsstudium i samfunnsøkonomi danner i utgangspunktet grunnlag - eller fungerer som et supplement - for annen utdanning.

Mange velger et årsstudium for å skaffe seg undervisningskompetanse i skolen, for å ta videreutdanning eller som breddeår i en annen bachelorgrad.

Les mer om jobbmulighetene

Som student på samfunnsøkonomi har du ukentlige forelesninger og øvinger. Du vil nok også tilbringe mye tid på campus med dine medstudenter, både konsentrert på lesesalen, i gruppearbeid med kollokviegruppen din og mer avslappet over en kaffekopp i kantina.

Samfunnsøkonomistudentene har en aktiv linjeforening som arrangerer alt fra temafester og utenlandsturer til spennende gjesteforelesninger du kan være med på.

Les mer om studiemiljøet

Studiet går over ett år (to semester) og består av totalt åtte emner.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til årsstudiet i samfunnsøkonomi er generell studiekompetanse.

Les mer om opptak og opptakskrav

Har du spørsmål om studieprogrammet? Ta gjerne kontakt med oss på kontakt@econ.ntnu.no.

Kontakt og veiledning