Årsstudium i bevegelsesvitenskap

Årsstudium i bevegelsesvitenskap

Årsstudium i bevegelsesvitenskap

Geir Mogen / NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • ÅrsstudiumFulltid, 1 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 40
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ÅBEV, Thu Oct 03 12:39:29 MEST 2024 | AR

Ønsker du å vite mer om hvordan kroppen leverer fysiske prestasjoner i idrett, hvordan vi lærer nye ferdigheter eller hvordan fysisk aktivitet bidrar til bedre helse? Da er bevegelsesvitenskap noe for deg.

Bevegelsesvitenskap er studiet av mennesket i fysisk aktivitet og kroppens bevegelser studeres i et tverrfaglig perspektiv, som kombinerer og integrerer helsefaglige, naturvitenskapelige og metodiske aspekter ved fysisk aktivitet.

Et årsstudium i bevegelsesvitenskap er bygd opp for å kunne kombineres med andre fagområder, enten som et breddeår i andre bachelorgrader som for eksempel idrettsvitenskap, eller som et faglig supplement til profesjonsutdanninger som for eksempel fysioterapi og medisin. Studiet vil også passe deg som har bakgrunn fra treningssenterbransjen, som er trener eller kommer fra andre nærliggende utdanninger og som ønsker en mer naturvitenskapelig forankring til fagfeltet ditt.

Årsstudiet vil ha felles emner og studieplan med første studieår ved bachelorprogrammet i bevegelsesvitenskap, og inkluderer fysiologi, anatomi, motorikk, fysisk aktivitet og helse, og trening og prestasjon.

Årstudiet vil inneholde grunnleggende fagområder innen bevegelsesvitenskap som motorikk (inkludert motorisk kontroll, motorisk læring og utvikling), idrettsfysiologi (inkludert arbeidsfysiologi og nevrofysiologi), bevegelsesapparatets anatomi og forskningsmetode. I tillegg vil studentene anvende denne kunnskapen i problemstillinger knyttet til fysisk aktivitet og helse og trening og prestasjon.  

Les mer om hva du lærer

Årsstudiet i seg selv vil ikke kvalifisere til spesifikke yrker, men vil kunne være et faglig supplement som kan øke kompetansen til kandidater som i tillegg har en helseprofesjonsutdanning, lærerutdanning, utdanning i treningsveiledning eller idrettsfag, og som gjennom sitt arbeid vil jobbe med fysisk aktivitet eller idrett hos ulike grupper i befolkningen.

Les mer om jobbmulighetene

Her finner du informasjon om hvordan det er å være student på bevegelsesvitenskap.  

Livet som student ved bevegelsesvitenskap ved NTNU

Lurer du på hvordan livet som student ved NTNU egentlig er? Sjekk ut NTNU sin instagramkonto for studenter.

Les mer om studiemiljøet

Årsstudiet i bevegelsesvitenskap inneholder de samme emnene som første året i bachelorgraden i bevegelsesvitenskap og studentene vil følge samme undervisning som bachelorstudentene.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskrav

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper ut over generell studiekompetanse fra videregående skole for å studere bevegelsesvitenskap på lavere nivå ved NTNU.

Tidligere poengrenser

År

Ordinær kvote

Førstegangskvote

2021

45,8

43,8

2020

47,3

43,9

2019

44.3

40.7

2018

44.7

41.1

Poenggrensen er poengene til den siste søkeren som fikk tilbud om plass det gjeldende året.

Les mer om opptak og opptakskrav

For å komme i kontakt med oss i studieadministrasjonen, send en melding via Informasjonstorget vårt i NTNU Hjelp. Der kan du finne nyttig informasjon og også booke tid hos en av våre studieveiledere.

Informasjonstorg for studenter ved INB (NTNU Hjelp)​​​​

Søkere og andre eksterne bes bruke studier@inb.ntnu.no som kontaktpunkt.

MERK: Ikke send personlige opplysninger, som for eksempel fødselsnummer eller opplysninger om sykdom, pr e-post.

Kontakt og veiledning