Jenter og teknologi

Lilla banner med teksten Jenter og teknologi 12.03.2024 på NTNU. Illustrasjon

Velkommen til inspirasjonsdagen

Velkommen til inspirasjonsdagen

Er du nysgjerrig på teknologiutdanning? Lurer du på hva som egentlig må til for å kunne studere teknologi? Eller hvordan er det å være kvinnelig teknologistudent? Bli med på inspirasjonsdagen 2025! 

Tidspunkt: Onsdag 12. mars kl. 10.00 - 13.30
Sted: R5, Realfagbygget, Campus Gløshaugen

På NTNU Campus Gløshaugen vil vi samles for å utforske mulighetene du får med en utdanning og karriere innen realfag og teknologi. Arrangementet er åpent for alle kvinnelige elever som går i 10. klasse på ungdomsskolen samt kvinnelige elever på videregående skole. 

Inspirasjonsdagen er gratis, og alle deltakere får en enkel lunsj. Man kan melde på enkeltpersoner eller grupper. 

Påmelding

 

Program

**Programmet er under utvikling.

Oppmøte ved svingdørene på Realfagbygget. 


Marte Aarflot Strandheim - konferansier 

Konferansien kjent fra sesong 1 av YouTube serien Jævli flink pike vil geleide oss gjennom dagen. Hun tok studiespesialisering med samfunnsfag på videregående og angret seg. 


Elise Lothe - Techbobla 

Hun studerer Fysikk og Matematikk og har vært vlogger på TikTok kanalen NTNU Techbobla. Elise vil ta oss med inn i fysikk og matematikkens verden og fortelle hvorfor hun vil bli sivilingeniør. 


Kathrine Røe Redalen - Hvordan fysikk brukes i medisin – jobben til en medisinsk fysiker

Professoren utdanner studentene som i fremtiden skal jobbe som medisinske fysikere på sykehusene. Hennes forskningsgruppe forsker på hvordan vi kan forbedre strålebehandling av kreft.


Mathilde Meling - Supermaterialer for en bærekraftig fremtid. 

Forsker Mathilde jobber i forskergruppen FACET som har som mål er å utvikle og tilby avanserte funksjonelle materialer for en bærekraftig fremtid. 


Tek-quiz 

Vi kårer topp tre tek-eksperter i salen - alle tre får med seg et gavekort hjem. 


Ida-Marie Høyvik - Hvorfor er kjemi viktig for fremtida?

Kjemi-forskeren har fått tildelt European Research Council Grant, den mest prestisjefylte tildelingen for forskere i Europa. Hun vil fortelle om hvorfor grunnleggende forståelse av kjemi er viktig for fremtida. 


Sahra Louise Guldahl-Ibouder- Bærekraftig energi 

PhD stipendiat Sahra jobber i katalysegruppen ved Instiutt for kjemisk prosessteknologi. Her jobber de med faste stoffer som kan senke energibehovet til produksjonen av bærekraftig drivstoff og kjemikalier. 


Lunsj 

Vi serverer baguette og drikke. Vennligst oppgi eventuelle matpreferanser/intoleranser/allergier ved påmelding. 


Nora Antonsen - Veien fra videregående til eget teknologiskap

Her får du høre om hennes vei fra fra videregående til når hun startet sitt eget teknologiselskap, som jobber med å utvikle kunstig intelligens. Lurer du på hvorfor Nora ansetter kvinner fra India på sin egen alder og hvorfor hun brenner for at flere skal gjøre det samme? Nora har også vært med i dokumentarserien «Jævli flink pike» fra NTNU.


Johanne Tjernshaugen -  Kvanteteknologi for fremtiden

Johanne jobber som forsker på Senter for kvantespinntronikk (QuSpin). Her jobber de med kvantemekaniske effekter i for eksempel magneter og superledere, som kan bli viktige komponenter i framtidens teknologi. 


Stands 

Du får mulighet til å se og prøve noe av teknologien på nært hold. 

  • Karbonfangst 
  • Elefanttannkrem 
  • Demonstrasjoner av supermaterialer 
  • Mentos og cola 

Påmelding