InnoPraksis - næringsnær innovasjonspraksis i økonomisk-administrativ utdanning

InnoPraksis - næringsnær innovasjonspraksis i økonomisk-administrativ utdanning

Om InnoPraksis prosjektet

Om InnoPraksis prosjektet

Studentpraksis har en sentral rolle i mange studieprogram, og fremheves som en læringsform som øker arbeidslivsrelevans i høyere utdanning. Praksis i utdanningen etterspørres av studenter, arbeidsliv og regjeringen. 91 % av studenter i økonomisk-administrativ utdanning har ikke praksis i løpet av studiet. Samtidig ser vi at studentene ikke opplever studiene som arbeidsrelevante, det til tross for at NTNU i Ålesund sies å være Norges mest næringsnære campus. Dette vil vi endre på!

Sammen med studenter og arbeids- og næringslivet i regionen skal vi:

  • utvikle, teste ut og evaluere nye former for praksis i økonomisk-administrative fag
  • spre ny kunnskap om ulike typer nyskapende praksisaktiviteter
  • utvikle praksis av høy kvalitet der studentene får bli bedre kjent med både seg selv og det fremoverlente sunnmørske nærings- og arbeidsliv.

Prosjektet er tildelt midler gjennom DIKU sitt program for økt arbeidsrelevans i høyere utdanning i 2020. Les mer om tildelingen på regjeringa.no.
 

Internship

Gjennom InnoPraksis har vi utviklet 3 ulike typer internship; internship, event internship og innovasjonspraksis som nå inngår i studieplanen til studenter på bachelor i økonomi og administrasjon og bachelor i markedsføring, innovasjon og ledelse. I læringsaktivitetene tilknyttet internship fokuserer vi på at studentene får reflektere rundt personlig utvikling, innovasjonsferdigheter og karrierekompetanse, samt på å skape synergi mellom studentaktiviteter og læringsaktiviteter i andre fag.

Vi utvikler undervisningspakker for praksisaktivitetene våre. Disse vil deles åpent på denne siden. Under ressurser finner du fagbeskrivelser og erfaringsskriv fra tidligere gjennomføring.
 

Du kan lese mer om våre internship her


Våre samarbeidspartnere

Fra arbeids- og næringslivet i regionen har vi med oss Sparebanken Møre, NExTdigital, Pir Cowork, GCE Blue Maritime Cluster, ÅKP, Momentium Event, Ålesund Kommune, Twoday Avento, Salmon Evolution, Sparebank 1 SMN Regnskapshuset, Sherpa Økonomi, Mørenot, EY Norge, PwC Norge, Rebellhuset , Næringsforeningen Ålesundsregionen og Akademiet VGS. 

Les mer om muligheten for internship i din bedrift