Bli en endringsagent!

Bli en endringsagent!

Å finne gode løsninger på samfunnsproblemer har aldri vært mer etterspurt enn nå. Vi trenger flere endringsagenter som utvikler løsninger og skaper bedrifter som bidrar til en bedre, bærekraftig fremtid.

Hvordan kan vi finne gode forretningsideer som løser samfunnsproblemer som påvirker både mennesker og miljø? I denne landsbyen vil du lære å identifisere oppstarts ideer, hvordan man kan sjekke forretningspotensialet til ideen og hva som trengs for å få ideen ut i samfunnet - sammen med andre med tverrfaglig bakgrunn.

Dere vil få støtte og veiledning fra innovasjonsnettverket på NTNU og gruppen vil få stor frihet til å utforme prosjektet sitt selv.

Relevant kompetanse

Landsbyen egner seg for alle som har interesse i start-up, innovasjon, problemløsning og bærekraft. Å løse samfunnsutfordringer krever tverrfaglig kompetanse, derfor ønsker vi studenter fra alle fakultet. Perspektiver på det å bli en endringsagent, kunnskap om bærekraft, og arbeidsmetoder for å teste forretningsideer vil bli presentert i kurset, og er derfor ikke nødvendig forkunnskap.

Om landsbyen

Landsbyen samarbeider med innovasjonsnettverket på NTNU. Hver gruppe i landsbyen vil få velge hvilken forretningsidé de vil teste og finne løsninger på. Gruppen er selv nødt til å finne og jobbe aktivt med brukere/kunder av selvvalgt ide.

Denne prosessen kan være krevende og dere vil kunne møte motstand. Derfor vil vi i denne landsbyen presentere teori og metoder som kan bidra til å forstå og håndtere usikkerhet og frustrasjon som oppstår i prosjektet.

Vi er opptatt av at løsningene skal kunne leve videre også etter at kurset er avsluttet. Enten i form av at nye løsninger og prosesser tas i bruk av eksisterende organisasjoner eller bedrifter, eller at prosjektresultatet tas videre i en oppstartsbedrift. Gruppene vil få ukentlig veiledning fra Spark* NTNU. Spark* NTNU er en gratis veiledningstjeneste for studenter med en forretningsidé, eller som ønsker å være med i en oppstartsbedrift. Hvis gruppen ønsker å gå videre med løsningen etter at emnet er avsluttet, kan vi hjelpe dere å fortsette kontakten med støttefunksjoner for innovasjon på NTNU. Landsbyen er utviklet i samarbeid med SFU Engage.

 

Muntlig vurdering av prosjektet

I denne landsbyen er prosjektrapporten og den obligatoriske presentasjonen av prosjektet omgjort til en muntlig eksamen som teller 50 % av karakteren. Den muntlige eksamen blir vurdert etter de samme kriteriene som prosjektrapporten.

Fakta

  • Emnekode: TIØ4858
  • ​​​​​Landsbytype: Intensiv
  • Språk: Norsk
  • Landsbyleder: Mariel Hjelle
  • Semester: Våren 2024
  • Undervisningssted: Trondheim
  • Vertsfakultet: ØK