Rom og utstyr ved Institutt for design

Rom og utstyr ved Institutt for design

Som student ved Institutt for design får du undervisning i moderne auditorier og laboratorier og har tilgang til lesesalsplasser, grupperom og datasaler.

Biblioteket har Norges beste samling av faglitteratur innenfor typografi, typografihistorie, grafisk design, informasjonsdesign, designmetode, interaksjonsdesign og tilstøtende fagområder.


Rom og utstyr i Gjøvik

Rom og utstyr i Gjøvik

Mac-lab

Mac-lab er et arbeidsrom utstyrt med Mac-er for grafisk arbeid. Rommet har også skrivere av høy kvalitet. Her har studentene adgang hele døgnet.

Kodehjørnet

I kodehjørnet finner du eksterne skjermer du kan koble den bærbare datamaskinen til.

Felles arbeidslokale

Webutvikling, interaksjonsdesign og grafisk design har et felles arbeidslandskap med gruppebord, arbeidsstasjoner med skjermer og pausekrok.

Grupperom

Studentene har adgang til det store og lyse grupperommet hele døgnet.

Designverksted og makerspace

På det tverrfaglige designverkstedet finner du blant annet 3D-printere, plotter og laserkutter.

Colour-lab

Instituttet samarbeider med The Norwegian Colour and Visual Computing Laboratory. Her har studentene tilgang til forskningsfasiliteter innenfor fargevitenskap.

Linjeforeningen Darling

Linjeforeningen Darling har sin egen lounge i rom 109 på Mustad.

Kantine

Studentene på webutvikling, interaksjonsdesign og grafisk design holder til på Mustad hvor de har to kantiner.

Studier ved Institutt for design

Rom og utstyr i Trondheim

Rom og utstyr i Trondheim

Klasserom og tegnesal

Hvert årskull har sin egen tegnesal på 75 kvadratmeter med tegnepulter og låsbare skap. Her har de også et fellesareal med bord og stoler.

Datasal

Instituttet har egen datasal med 20 PC-er og skannere. I det tilhørende printerrommet er det printer, plotter og lamineringsmaskin. Studentene har tilgang til et stort utvalg i programvare for bildebehandling, 2D- og 3D-design og ergonomi, og Adobe-pakken.

Verksted

Instituttet har eget verksted der studentene kan lage modeller i tre, skum, metall eller plast. Verkstedet har utstyr som: Tre- og skumavdeling med båndsager, sirkelsager og dreiebenk. Metallavdeling med utstyr for sveising og dreiing. Plastavdeling med utstyr for støping og vakumtrekking. Lakkrom med avsug. Elektronikkavdeling, 3D-fres, 3D-printere, laserkutter og tekstilavdeling.

Virtual Reality-utstyr

Instituttets VR-utstyr består blant annet av Oculus Rift 3D VR-briller, Leap Motion controller, Silverback brukbarhetstesting, 2 x Mirametrix eyetracking utstyr, 25-tommers berøringsskjerm, Human Cad 3D analyse-programvare, 2 x Gert aldringssimulator og rullestol.

Prosjektrom

Prosjektrommet er utstyrt med 3D-printere og fotostudio med blitzlamper, reflektorer og blå vegg.
Grupperom med bord og stoler

Grupperom

Instituttet har flere grupperom. Noen av dem har skjermer for videomøter og samhandling.

Idé-kafé

Idékaféen er et samlingspunkt i 1. etg. i Produktdesignbygget. Her kan studentene jobbe med prosjekter, holde utstillinger og presentasjoner.