Kom i sommerform

Cardiac Exercise Research Group

Glapp nyttårsforsettet allerede i uke 2? Kom kiloene tilbake med påskegodteriet? Hvis du vil komme i form til sommeren er det enda ikke for sent! CERG har laget et treningsprogram for å hjelpe deg å ta igjen det tapte. Finn frem din bevegelsesglede og nyt vårens gaver gjennom fysisk aktivitet!


Som alltid, husk at den viktigste treningen er treningen du faktisk gjør! Tilpass gjerne treningsøktene til andre aktiviteter hvis du ikke er glad i å løpe. Så lenge intensiteten er den samme kan du forvente like god treningseffekt, og har du det gøy er sjansen større for at du fortsetter selv etter endte 7 uker. Så da er det bare å komme i gang!

Uke 1 - Booster uke

Hopp rett ut i treningen med en variert og krevende uke. Ikke la deg overvelde hvis du føler mer motstand enn du skulle ønske - bruk heller mostanden som en kilde til motivasjon. Tenk på hvilke mål du har for treningsprogrammet og start gjerne en treningsdagbok hvis du tror det hjelper deg å holde fokus. Husk – den viktigste treningen er den du faktisk gjør, så hvis det glipper en gang i blant er det ok. Bare sørg for å komme deg opp av sofaen!

Uke 2 - Trening tilpasset hverdagen

Etter en tøff start er den andre uken et godt eksempel på variert trening tilpasset en travel hverdag. Ved å kombinere intervalltrening med styrkeøvelser og familietur styrker du kroppen samtidig som du får et lettere sinn. For folk flest vil et integrert treningsopplegg være en god kombinasjon til daglig, og har du lite tid kan 1x4 intervaller være et godt alternativ til 4x4, ettersom intensiteten til dels gir større utslag på resultatet enn tidsbruken.

Uke 3 - Kickstart

Tredje uke starter offensivt med 1×10-intervaller, og følger deretter opp med styrke og mer intervalltrening. Snør på deg joggeskoene og gjør deg klar til en knallinnsats!

Uke 4 - Ny booster uke

Det er på tide med en ny boosteruke, så gjør deg klar! Nå er du halvveis i treningsprogrammet, og kjenner kanskje at formen er bedre allerede? Det begynner å bli mer vårlig ute, så tenk på om du vil variere ved enten å trene utendørs, ta frem sykkelen, ta med barna, eller noe annet spennende – så lenge intensiteten på øvelsene er den samme er effekten like god.

Uke 5 - Langturuke med "nogo attåt"

Denne uken blir litt annerledes; det er langturuka med nogo attåt! Ta gjerne med familien eller en venn ut på tur. Kanskje kan dere gjøre det til en fast avtale å trene sammen en gang i uken/måneden? Trening med andre er både sosialt og hyggelig, og kan gi ekstra motivasjon.

Uke 6 - Intervaller med bonus

Dette er neste siste uke av treningsprogrammet, så bruk denne uken til å kjenne på hva som motiverer deg til å trene. Sannsynligvis foretrekker du noen av treningsformene vi har introdusert over andre, og ettersom den viktigste treningen er den du faktisk gjør, gjelder det på sikt å finne noen aktiviteter du trives med, så du vedlikeholder eller fortsetter å forbedre formen din.

Uke 7 - Siste booster uke

Gratulerer med innsatsen! Nå har du kommet deg gjennom til siste uke av treningsprogrammet, og burde være i langt bedre form enn før du startet. Gjør deg klar til en ekstra god innsats denne uken, og sett deg konkrete mål for treningen videre. Fysisk aktivitet er jo ferskvare, og du bør benytte deg av alle mulighetene for å gjøre ditt liv et aktivt et.

Tilslutt ønsker vi alle en riktig god og aktiv sommer!

 


Kontakt oss

Facebook