Ungdomskultur og rusforebygging - modul 1 - kurs
Ungdomskultur og rusforebygging - modul 1

Foto: Mart Production, Pexels
Start:
06.09.2023
Slutt:
10.11.2023
Søknadsfrist:
01.05.2023
Undervisningsform:
Studium med fysiske og digitale samlinger
Sted for samlinger:
Trondheim
Pris:
0 Kr
Studiepoeng:
7,5
Emnekode:
MDV6225
Det er dessverre for sent å søke på dette kurset. Du kan finne alternative kurs på våre nettsider.
Har du lyst til å lære mer om ungdomskultur og rusbruk blant ungdom? Jobber du med ungdom og er nysgjerrig på hvordan de påvirkes av venner og samfunnet de lever i? Har du lyst til å lære mer om hvordan vi kan øke mestringen deres og unngå farlig rusbruk? Da er dette emnet for deg.
Målgruppe
Ansatte i skole, helse, ungdomstiltak, NAV, Politi, barnevern og andre private og ideelle helse og sosiale tjenester som ønsker videreutdanning på rusforebyggende arbeid blant ungdom.
Innhold
Emnet skal gi studentene økt forståelse for det komplekse samspillet mellom biologiske, psykologiske og sosiale faktorer knyttet til ungdomskultur og identitetsutvikling. Herunder faktakunnskap om rusmiddelbruk, omfang og skadevirkninger av alkohol og illegale rusmidler.
Videre vil studentene få kunnskap om risiko og beskyttelsesfaktorer som kan innvirke på ungdommenes bruk av rus, trender i bruk og forebyggingsprogram som finnes.
Studentene vil blant annet få introduksjon til sentrale tiltak som motiverende intervju og kognitiv atferdsterapi, samt ferdigheter i å bruke funksjonsanalyse og bygging av mestringstillit som metode.
Studentene vil også få kunnskap om antidoping arbeid opp i mot ungdom, og utvikle ferdigheter innenfor akademisk skriving.
Emnebeskrivelse
Læringsutbytte MDV6225 Modul 1 Ungdomskultur og rusforebygging (tilgjengelig først i mai)
Opptakskrav
- UTDANNING: Bachelor eller tilsvarende utdanning (180 studiepoeng) i helse- og sosialfagene: barnevernpedagogikk, ergoterapi, fysioterapi, paramedisin, sosialt arbeid (sosionom), sykepleie, vernepleie - eller: psykologi, barnehagelærer-/førskolelærerutdanning, lærerutdanning og andre tilsvarende bachelorprogram innenfor helse- og sosialfag.
- ARBEIDSERFARING: Minst to års relevant yrkeserfaring etter fullført bachelor. Med dette menes arbeid i tilknytning til helse-, sosial- eller opplæringstjenester omregnet til 100% stilling.
Les nøye hvilke krav som stilles til dokumentasjon av hhv utdanning og arbeidspraksis.
Kun søknader som oppfyller krav til dokumentasjon vil bli behandlet.
Rangering av søkere
Søkere som er tatt opp på Master i psykisk helse (MPHLS) har fortrinnsrett på studieplass. Øvrige ledige plasser rangeres etter NTNUs opptaksforskrift §28:
Karakterpoeng: beregnes ut fra en vektet gjennomsnittskarakter av alle karakterer på vitnemålet som utgjør opptaksgrunnlaget. (Resultatet multipliseres med 10)
Utdanning utover opptaksgrunnlaget gir følgende tilleggspoeng: 1 poeng for 60 studiepoeng, 0,5 poeng for 30 studiepoeng, 0,25 poeng for 15 studiepoeng og 0,125 poeng for 7,5 studiepoeng. (Maksimalt 3 tilleggspoeng.)
Praksis utover minimumskravet på 2 år gir følgende tilleggspoeng: 1 poeng per år relevant yrkespraksis etter fullført og bestått høyere utdanning. Deltidsstillinger gjøres om til andel av heltid. (Maksimalt 5 tilleggspoeng.)
Mastergradens krav om gjennomsnittskarakter C kan fravikes for studenter med enkeltemneopptak. Ved ledige studieplasser kan også søkere med under to års praksis eller annen relevant utdanning på minimum bachelornivå tas opp etter individuell vurdering.
Anbefalte forkunnskaper
Det anbefales at du er i minst 50 % stilling med barn, unge og familier underveis i studiet. Dette er med på å sikre en aktiv integrering av teori og metoder i direkte arbeid.
Undervisning, eksamen og pensum
Tid og sted for undervisning
To fysiske samlinger á to dager i Trondheim, samt en digital samling via nett.
- Samling 1: 06-07. september - fysisk samling i Trondheim
- Samling 2: 18-19. oktober - fysisk samling i Trondheim
- Samling 3: 08. november - digital samling via Teams
I tillegg gis 30 min oppgaveveiledning via Teams - avtales individuelt.
Særskilte krav til utstyr og dataverktøy
Eksamensbeskrivelse
Eksamensform: Emneoppgave som leveres 10.november 2023.
Karakterskala: Bestått/Ikke bestått.
Obligatoriske krav: 80 % obligatorisk oppmøte.
Pensumlitteratur/kursmateriell
Oppgis i Blackboard ved studiestart.
Annen informasjon
Minimum 12 og maksimum 30 studenter.
Prisinformasjon
Pris: 0 Kr
Emnet har ingen kursavgift, men alle studenter må betale semesteravgift (pt.600kr) studentsamskipnaden. I tillegg kommer utgifter til pensumlitteratur og ev. reise/opphold.
Samarbeidspartnere
Korus, Bufetat, Antidoping Norge, Trondheim kommune/St. Olavs Hospital
Fagansvarlig/Forelesere
Epost: marianne.stallvik@ntnu.no
Kontakt
Epost: studieveileder@rkbu.ntnu.no