Ph.d.-program (doktorgrad), Trondheim

Teknisk kybernetikk

– Vil du bli spesialist på automatisk styring av dynamiske systemer?


Om ph.d.-programmet

Ph.d.-programmet i teknisk kybernetikk er for deg som vil forske på vitenskapen om automatisk styring av dynamiske systemer for roboter, fly, båter, biler, elektriske kretser, biologiske systemer og prosessanlegg. og deres oppførsel. Du blir spesialist på reguleringsteknikk og systemteori for datastyrte proteser, selvstyrte intelligente roboter, ubemannede fly, levende bilder i mors liv og mye mer.

Du vil dra nytte av et bredt spekter av forskningspesialiseringer som tilbys av et stort og forskningsintensivt fakultet og du får også en inngangsbillett inn til internasjonal forskning.


Søk opptak

For å kunne få opptak til et ph.d.-program må du ha gjennomført en femårig mastergrad eller annen likeverdig utdanning. Du er enten ansatt som stipendiat, finansiert av arbeidsgiveren din eller så har du egen finansiering. Du må ha karakteren B eller bedre på relevant masterutdanning og karakteren C eller bedre på din bachelorutdanning.


Jobbmuligheter

Ph.d.-utdanning er det høyeste nivået for utdanning i Norge. En doktorgrad i teknisk kybernetikk åpner for utallige spennende karriereveier innen akademia, næringsliv og offentlig sektor.


Studiets oppbygging

Ph.d. er et treårig studium som normalt bygger på en femårig mastergrad eller annen likeverdig utdanning. Studiet består av en opplæringsdel på 30 studiepoeng og en doktoravhandling.

 

Fakta

Gradsnivå: Ph.d.
Studieprogramkode: PHTK
Normert studietid: 3 år

Campus: Trondheim
Søknadsfrist: Rullerende opptak

Institutt for teknisk kybernetikk, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Kontakt

Kontaktperson:
Jan Tommy Gravdahl

Faglig kontaktperson:
Lill Hege Pedersen

Allerede ph.d.-student?

Lær hvordan du gjennomfører en doktorgrad på:

Doktorgrad 1-2-3